Sotva se Džambulka oklepala z loňské letní eskapády v Itálii, už zase lítá v problémech. Zpěvačka, která má za sebou alkoholové období, v samém opojení nejspíš zapomněla platit své závazky. Neplatila zdravotní pojištění a u Všeobecné zdravotní pojišťovny vznikl takový dluh, že byla na její dům v Uhříněvsi vypsána další exekuce.

Mastné penále

Iveta Bartošová momentálně nefiguruje u VZP mezi dlužníky pojistného. Nemá žádné nedoplatky na pojistném,“ sdělil Blesku tiskový mluvčí VZP Oldřich Tichý.

Podle informací Blesku však Bartošová dluží této pojišťovně penále ve výši 60 000 korun! „Problém s penále, které u ní naběhlo v uplynulých letech, řeší naši právníci a více se k němu nemůžeme vyjadřovat,“ dodal mluvčí pojišťovny.

Je to lajdák

„Pokud vím, Iveta si zdravotní pojištění vždy platila, ale měla v tom chaos, jako ve všem, co dělá. Někdy poslala víc a někdy taky nic,“ prozradil Blesku její bývalý spolupracovník, který si nepřeje být jmenován. Penále je teoreticky možné prominout, když o to člověk v určité lhůtě požádá. A to Bartošová podle všeho prošvihla. „Iveta není neplatič, ale lajdák,“ dodává nejmenovaný zdroj.

Video
Video se připravuje ...

Zničená Bartošová ve VIP Zprávách: Rychtář chce, aby zase přibrala! FTV Prima - VIP Zprávy

Iveta a její dluhy

Současná exekuce není první, které zpěvačka čelí. S finančními problémy se potýká už od roku 2002, kdy postupně přestala platit měsíční splátky své 5,5 milionové hypotéky. Bývalý partner Ladislav Štaidl (63) jí v minulosti už jednou nabízel, že dluhy za dům zaplatí pod jednou podmínkou. Chtěl, aby Iveta přepsala svůj dům na jejich syna Artura (17). S tím ale zpěvačka nesouhlasila. Bála se, že Štaidl Artura zmanipuluje a ten ji pak vyhodí na ulici.

2001

Iveta si koupila dům za 5,5 milionu korun. V hotovosti složila 200 tisíc a měsíčně musí platit 30 tisíc korun.

2002 až 2006

Bartošová začíná mít problémy s penězi a přestává pravidelně platit měsíční splátky hypotéky.

2007

Psychické problémy Ivetu dostaly do léčebny, přestává koncertovat a peníze na splátky nemá jak vydělat.

2008

Se svatbou s Jiřím Pomejem přišly opět další dluhy, manžel si hrál na zpěvaččina manažera a více prodělal, než vydělal.

2009

Iveta se s Pomejem rozvedla, dům byl zastaven ve prospěch Finančního úřadu pro Prahu 10 a hypotéka doplacena ve výši 2 500 000.

2010

Zástava, exekuce a příkaz k prodeji, ale přesto Iveta navýšila hypotéku o 3 miliony kvůli přestavbě domu.

2012

Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti kvůli dluhům finančnímu úřadu a hypotéce 3,5 milionu Kč.

2013

Dům v Uhříněvši byl zastaven.

2014

Na Ivetin dům byl opět vypsán exekuční příkaz k prodeji nemovitosti.