Soutěžící byli rozděleni do trojic a museli společně uvařit pokrm z potravin, které jim zadala porota. Nejstarší kulinářský bojovník, architekt Zdeněk, byl v týmu s Šárkou a Ester. Jenže, ač se trojice snažila, seč jim síly stačily, postoupil jen jeden z nich.

„Takhle smekám, bylo to bojovný, bylo to skvělý. Jeden něco neměl, druhý se otočil, běžel pro to. Bojovali jste jako tým, tohle je týmová hra. Takhle se bojuje. Proto ještě jednou smekám a děkujeme,“ ohodnotil jejich výkon porotce Jan Punčochář a uklonil se jako projev úcty.

Jenže do užšího výběru z nich postoupila jen blonďatá zpěvačka Šárka, a to se divákům nelíbí. „Já chci Zdeňka zpátky!!!“ rozčiluje se divačka. „Zdeněk by se měl vrátit,“ přidává se další. Na rozdíl od poroty diváci Zdeňkovi prominuli jeho zapomenutá vajíčka do fondánu, která jsou pro tento pokrm zásadní surovinou.

A to není jediné, co diváci neskousli. Porota totiž poslala do TOP 16 mladou Denisu, která už tři roky zdárně bojuje s nádorem na mozku pomocí vegetariánské stravy. A právě, když měla bojovat o svůj postup, dostala za úkol uvařit vegetariánský pokrm, což diváci odsoudili.

„Vegetariánka a zrovna dostane vegetariánské jídlo? Jaká náhoda“ rýpali diváci. „Určitě vegetariánská jídla umí dobře, ale je škoda, že zrovna ona dostane toto. Protekce? Těší se, až bude pod pokličkou maso,“ pošťuchoval Denisu další divák. „Taky se mi to nezdálo, bylo to hodně okaté,“ připojuje se k názoru ostatních mladá divačka.

Tak snad je v příštím díle Denisa nezklame, před porotou se blýskne s pořádným masovým pokrmem a dokáže, že se do TOP 16 dostala zaslouženě.

VIDEO: MasterChef Česko: Nejstarší soutěžící svedl svou chybu na Alzheimera!

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Nejstarší soutěžící svedl svou chybu na Alzheimera! Redakce Blesk

Fotogalerie
25 fotografií