Představitel ústředního partu Robert Mikluš (36) si jistě mnul ruce radostí, když se dozvěděl, že minulý pátek jeho nový, samostatný seriál neboli takzvaný spin-off diváky rozhodně zaujal. Sledoval ho totiž rekordní počet lidí, fantastických 1,567 milionu televizních nadšenců, a daleko za ním zůstala repríza amerického filmu Šifra mistra Leonarda nebo show Česko Slovensko má talent.

Většina diváků si pochvalovala, že jde o nenáročnou oddychovku, která po těžkém pracovním týdnu přijde snad každému vhod, a jako největší nevýhodou paradoxně zmiňují málem až násilné naroubování postavy doktora Martina v podání Miroslava Donutila (67) z původního seriálu do děje téhle kriminální komedie.

Ve druhém díle nazvaném Zločin v penzionu se do života nemotorného policisty vrací jeho matka Marie, emancipovaná žena v podání okouzlující Veronika Freimanové (63), které kdosi zapálil střechu nad hlavou. Místo Tomáše Topinky, který se místo vyšetřování zločinu věnuje spíše sbližování se sympatickou pošťačkou v podání půvabné Jenovéfy Bokové (26), se případu ujme sama svérázná Marie.

Kolem Topinkovy maminky, která svým chováním divákům připomíná postavu Howardovy matky ze seriálu Teorie velkého třesku, se ostatně začne točit charismatický postarší policista Jan Hrubý alias Jiří Bartoška (71), jediný Topinkův kolega, který se mu neposmívá a drží nad ním ochrannou ruku.  Sama Freimanová v rozhovoru pro Českou televizi potvrdila, že právě s Bartoškou měla v překrásné krajině beskydských hor nejvíce natáčecích dní.

Že si seriál uchová svou ztřeštěnost a nadsázku do budoucna, je patrné i z anotace další epizody Zločin na farmě, ve které se snaživý strážmistr vydá po stopách masového „otcovraha“. Dokonce ho čeká komická noční sledovačka stáda ovcí. Jak je ovšem Topinkovým zvykem, i tuhle činnost pojme originálně a po svém – a to v převleku za ovci. Rozhodně se je tedy na co těšit!

VIDEO: Trailer k seriálu Strážmistr Topinka

Fotogalerie
39 fotografií