Michal Orsava je sice reklamním režisérem a scenáristou, proslavil se však svými neskutečnými videi, která se velice rychle stala virálními. Umně v nich totiž kombinuje české reálie s filmovými klasikami. Nechal vyrazit Roberta Langdona do Brna, města plného vzrušení, umožnil Donaldu Trumpovi zachránit Kevina McCallistera ze Sám doma, který se tentokrát ztratil v Praze, nebo vypustil Michaela Knighta a jeho KITTa na rozbouranou dálnici D1. Nyní si vzal na paškál Harryho Pottera… a nejen jeho.

Hlavní hrdina je v parodii na Kámen mudrců, tedy na první díl celé čarodějnické ságy, pozván do Školy čar a kouzel v Prahavicích, kde se však musí utkat nejen se zlým profesorem Bumbálem (neboli Milošem Zemanem), ale i jeho poskoky. Ti ovšem v souboji s mladým čarodějem nemají šanci: Andrej Babiš exploduje v hromadu účtenek, Bumbál se rozpadne v cigaretové nedopalky – a obligátní popelníček. A to dokonce i přesto, že má ochranný štít v podobě Jiřího Ovčáčka (39). Kámen mudrců nakonec skončí v rukou právoplatného majitele, muže, který nestárne a je stále mlád... tedy samozřejmě Karla Gotta (79).

Unikátní na celém videu není pouze příběh, ale i všechny propracované detaily, novinové nadpisy, plakáty v pokojích či tituly knížek, které leží hrdinům na stole. Vše je vyladěné k dokonalosti. Cestovní kancelář Protopopov, knihy o svatbě známého narkomana a kriminálníka Jiřího Káry, prodejna kouzelnických hůlek U Daniela Hůlky, Lektvar štěstí, který doporučuje Ester Ledecká, vězeň Kájínek, co utekl z Azkabanu, kino promítá nový film Přelet nad Čapím hnízdem, o kus dál je reklama na Arabillu, pije se tu Krakomošt a nechtějte ani vědět, co je to Komnata nejvyšší potřeby. Tohle všechno přiměje pozorného diváka k úsměvu.

Zkuste mrknout do naší galerie, jistě odhalíte celou řadu dalších skrytých vtípků!

Harry Potter je tentokrát v Česku a stojí před nelehkým úkolem! Podaří se mu i u nás překonat veškeré nástrahy naší kouzelné republiky?

Fotogalerie
55 fotografií