Po odvysílání první části filmu Davida Ondříčka se v Česku strhla horlivá diskuze plná nadšených komentářů. Kdo ji neviděl, pustil si ji zpětně, ale druhý díl už si nenechalo ujít mnohem víc diváků. Zatímco první díl sledovalo 952 tisíc lidí, druhou část vidělo 1,127 milionu diváků.

Jen tak něco mě teda z míry nevyvede, ale toto mně opravdu bralo dech. Celý týden jsem se těšil na ten druhý díl a těšil jsem se opravdu oprávněně,“ komentoval nedělní film jeden sledující. „Dlouho jsem neviděl film, který by ve mně zanechal tolik emocí.. 11/10 za vytvoření, tohle by zasloužilo Oskara a neskutečný respekt všem havířům, co kdy dělali v dolech a fárali.. od teď, až si budu někdy stěžovat na svoji práci svářeče, vždy si vzpomenu na tenhle film a kopnu se do prde*e,“ přidal se k chvále další.

To hrozné zděšení, bezmoc a beznaděj by se daly krájet. Velký dík a obdiv všem, kteří se podíleli na vzniku tohoto filmu. Výtečná práce!“ píše jiná divačka. „Nestává se často, že osazenstvo u televize nepromluví ani hlásku, ba dokonce zapomíná dýchat. Úžasný počin, děkujeme,“ komentuje jiná.

Jediné, co by někteří diváci, zejména ti, co v Ostravě žijí, hercům vytkli, byl jejich pražský dialekt. Ač se snažili se ostravskému přízvuku co nejvíce přiblížit, místy jim to podle nich ujelo. I to Davidu Ondříčkovi ale mnozí prominuli.

 VIDEO: Dukla 61 je příběhem velké tragédie a skutečného filmařského umu.

Video
Video se připravuje ...

Dukla 61 je příběhem velké tragédie a skutečného filmařského umu. Česká televize, Totalfilm.cz

Fotogalerie
52 fotografií