Seriál režiséra a scenáristy Petra Zelenky (50) vychází z jeho stejnojmenného představení pro Dejvické divadlo, i když se děj v některých věcech liší. Každopádně někteří herci převzali své divadelní úlohy a zda mají zkušenosti v dabingu, nebylo rozhodující.

Melíšková tak sice ztvárňuje novopečenou majitelku dabingového studia a někdejší hvězdu dabingu, ve skutečnosti se této herecké disciplíně nevěnuje. „Jednou po mně chtěli, abych nadabovala herečku Cate Blanchett. Když jsem to pak slyšela, zakázala jsem jim to použít a s dabingem byl konec,“ přiznala sebekriticky sama herečka.

„Nedabuji. Je to velice náročná práce, kterou je třeba umět. A to není můj případ,“ tvrdí o sobě také Hynek Čermák (44) alias seriálový technik a posléze i dabér Karel. Ve skutečnosti ale pár dabingových rolí na svém kontě má, například v americké pohádce Na vlásku či ve filmu Strážci galaxie. Slovenskému kolegovi Milanu Bahúlovi (57) pak propůjčil hlas v nedávno reprízované pohádce Láska na vlásku.

Ani Tereza Voříšková, kterou budeme na obrazovkách vídat coby Karlovu promiskuitní sestru Ladu, prý nedabuje ráda. Nevadí jí prý namlouvat sama sebe ve filmech zahraniční koprodukce, jinak má dojem, že výkon zahraničních herců „kazí“. Její nakřáplý hlas jsme ale mohli slyšet z úst Vexy v animáku Šmoulové 2 či Scarlett Johansson (33) ve filmu V dobré společnosti.

VIDEO:  Ukázka ze seriálu Dabing Street

Video
Video se připravuje ...

Nový seriál České televize, Dabing Street Česká televize

Sám sebe si v historickém snímku Anthropoid nadaboval i Václav Neužil (38) a dabing si vyzkoušel i díky seriálu Případy detektiva Murdocha. V ději Dabing Street se nejdříve snaží získat přízeň majitelky Evy, postupně ale začne dabingem žít a před všemi kritiky ho obhajovat.

Co se týče herců, které živí především práce v dabingu, v menších rolích je přece jen v seriálu České televize uvidíme. V prvním díle se objeví Jiří Prager (66), který jako dítě propůjčil hlas Krtečkovi v pohádce Jak Krtek ke kalhotkám přišel. Za život pak nadaboval nespočet rolí a často namlouvá herce Dustina Hoffmana (80) či Dannyho DeVita (73).

Ovšem jeho postava, uznávaný dabingový režisér Jiří Arch, však vzápětí umírá, čímž se rozjíždí celý děj. Sami sebe si pak zahráli dabéři Filip Švarc (42) či Helena Dytrtová (56). Prvního jmenovaného známe například jako český hlas zebry Martyho v Madagaskaru či Ashtona Kutchera (39) v seriálu Dva a půl chlapa. Helena, expartnerka Pavla Trávníčka (67) a matka jeho syna Pavla Dytrta (26), zase nadabovala ředitelku nemocnice Lisu Cuddyovou v seriálu Dr. House. Moc prostoru ale ani jeden nedostali.

Fotogalerie
30 fotografií