„Natáčí se na dvě kamery, jejichž hodnota i s příslušenstvím činí 15 milionů korun,“ vypočítával pro deník Aha! člen štábu. Podle něj jedna kamera váží okolo 15 kilogramů.

Kvůli scénám natáčeným v exteriérech se musí technika značně přesunovat, což je prý práce pro zhruba čtyřicet lidí. „Jen natáčení a smotání kabelů, které jsou na place, zabere hodiny, protože jich je okolo 1,5 kilometru,“ prozradil zdroj.

Představitel hlavního hrdiny Prokopa Krále také štědrý honorář nedostal pro nic za nic. „Ještě než se začalo natáčet, společně s představitelkou advokátky Lenky Braunové Terezou Hofovou jezdil na obhlídky lokací,“ doplnil člověk dobře informovaný s průběhem natáčení.

I tak ale bude Hádek jistě na seriál rád vzpomínat. Stejně jak jako Miroslav Donutil (66), Jan Cina (29) či Igor Bareš (51). Poslední jmenovaný se objevil coby vedoucí tábora právě v posledním odvysílaném díle pojmenovaném Smrt v Jezerní kotlině podle příběhu Jaroslava Foglara (†91).

„Točilo se u Ledče nad Sázavou, stál jsem na Foglarově louce. Tam, kde před lety byl sám Jestřáb (skautská přezdívka Foglara – pozn.red.),“ vyprávěl Bareš, v němž místo vyvolalo řadu vzpomínek. V mládí totiž knížky autora Rychlých šípů doslova miloval a navíc se sám věnoval trampingu. Není divu, že to pro něj byl velký a silný zážitek plný emocí. Chvílemi musel bojovat sám se sebou a přemáhat dojetí.

VIDEO: Ukázka ze seriálu Dáma a král: Zkrvavená Eva Josefíková

Video
Video se připravuje ...

Zkrvavená Eva Josefíková s nožem v ruce v seriálu Dáma a Král! TV Nova

 

Fotogalerie
34 fotografií