Andělský zázrak! Tak je právem nazývaná pohádka Jiřího Stracha (43) Anděl Páně 2, kterou si v kinech nenechalo ujít 1,2 milionu diváků, stala se nejnavštěvovanějším filmem roku 2016 a vydělala částku okolo 145 milionů. A právě tu letos v hlavním vysílacím čase 24. prosince nasadí ČT1.

Udělala tak trochu čáru přes rozpočet konkurenční Nově. I ta vsadila na nejsledovanější film, ale roku 2014. Pohádka z dílny Jana (52) a Zdeňka (81) Svěrákových, kterou v kinech vidělo 661 000 diváků, má už ale svou televizní premiéru v roce 2015 za sebou. To ale není zdaleka všechno z vánoční televizní nadílky...

Česká televize

24. 12.

Anděl Páně 2

Pokračování příběhu anděla Petronela (Ivan Trojan) a čerta Uriáše (Jiří Dvořák) se tentokrát odehrává na Mikuláše. Za to, že ztratí jablko ze stromu poznání, jsou posláni na svět, aby ho přinesli zpět.

25. 12.

Nejlepší přítel

Zcela nová pohádka z čertovského prostředí. Čert Matěj, který opravuje na světě díru do pekla, ukradne dřevorubci Ondrovi (Zdeněk Piškula) jídlo a za trest mu musí plnit přání tak dlouho, dokud nebude šťastný.

26. 12.

Tři oříšky pro Popelku

Zárukou sledovanosti je také legendární příběh o Popelce režiséra Václava Vorlíčka (87) v hlavní roli s nezapomenutelnou Libuší Šafránkovou (64). Pohádka bude lákat o to víc, že je digitalizovaná.

TV Nova

24. 12.

Tři bratři

Pohádka, která v sobě spojuje tři klasické příběhy o Červené Karkulce, Šípkové Růžence a Dvanácti měsíčkách, která má hvězdné obsazení. V rolích bratrů jsou krasavci Vojta Dyk (32), Tomáš Klus (31) a Zdeněk Piškula (19).

25. 12. – 31. 12.

Mrazík

Kdy a co bude Nova o Vánocích přesně vysílat, zatím tají, ale už teď je jasné, že v průběhu Vánoc zařadí pohádky Honza málem králem, Mrazík, Dařbuján a Pandrhola, O statečném kováři nebo Čertova nevěsta. Z animovaných pohádek to budou Ledové království, Shrek nebo Aladin.

TV  Prima

24. 12.

Sám doma

Americký rodinný film z roku 1990 získal dokonce jednu nominaci na Oscara. Malý Kevin v podání Macaulaye Culkina (37) shodou nešťastných událostí zůstane na Vánoce doma a brání dům před dvěma zloději.

25. 12.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Úspěšné pokračování filmu Sám doma, kdy Kevin zmešká letadlo a nedopatřením zůstane sám v hlavním městě USA a opět se setkává s dvojicí lupičů smolařů.

26. 12.

S čerty nejsou žerty

Na Štěpána začnou večery patřit pohádkám. Tou první bude S čerty nejsou žerty. V dalších dnech se diváci v hlavním vysílacím čase mohou těšit na klenoty Jak se budí princezny, O princezně Jasněnce a létajícím ševci nebo Šíleně smutná princezna.

Silvestr a Nový rok

Poslední den v roce ovládne na Primě animovaný film Rio 2. Nova natočila show Tvoje tvář má známý hlas speciál a ČT1 sází na silvestrovská vydání Zázraků přírody a Všechnopárty a vzpomínkový večer k nedožitým 85. narozeninám Waldemara Matušky (†76) Velká plavba s Waldemarem. Hodně očekávaná je ale také historická minisérie Marie Terezie, která je naplánovaná na 1. a 2. ledna.

TV program více než 100 stanic najdete zde

VIDEO – Zapomnětlivý Bartoška, zpívající Trojan: Pokažené záběry z Anděl Páně 2!

Video
Video se připravuje ...

Zapomnětlivý Bartoška, zpívající Trojan: Pokažené záběry z Anděl Páně 2! Falcon

Vánoční pohádky
Autor: Blesk

VIDEO – Jiří Strach o natáčení Anděl Páně 2: Modlil jsem se, ať mi neumře Bartoška!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Strach o natáčení Anděl Páně 2: Modlil jsem se, ať mi neumře Bartoška! Blesk TV

Fotogalerie
50 fotografií