Na diskuse se zástupci předních politických stran vsadily vpředvečer voleb hned dvě televize. Komerční TV Nova nasadila svůj Nova Duel, v němž Rey Koranteng (43) zpovídal Lubomíra Zaorálka (61) a Andreje Babiše (63), rovnou do hlavního vysílacího času. Superdebata nejdůležitějších lídrů politických stran a hnutí pod vedením Václava Moravce (43) odstartovala až ve 21:30. Vystupovali zde ale i oba politici, kteří předtím mluvili na Nově.

Vzhledem k tomu, že debaty nestály přímo proti sobě, staly se obě nejsledovanějšími pořady z celého čtvrtečního večera. Superdebatu, která byla vysílána souběžně hned na dvou kanálech, si podle Mediaguru pustilo 822 000 diváků nad 15 let. Z toho 551 000 na ČT1 a 271 000 na zpravodajské ČT24. Jednalo se o druhý nejlepší výsledek z celého čtvrtečního večera, ovšem vítězně z pomyslného souboje přece jen vyšla Nova, kterou si večer pustilo v průměru 931 000 diváků starších 15 let.

Kvůli volbám Nova také mimořádně vynechala svou stálici úterních a čtvrteční večerů, Ordinaci v růžové zahradě 2, čímž zřejmě o část svých diváků přišla. Ještě v úterý 17. 10. totiž populární seriál sledovalo víc než milion diváků (1 168 000).

Část z nich možná ve čtvrtek zůstala u duelu, ovšem někteří asi toužili spíše po odpočinku a pro svou seriálovou dávku si došli ke konkurenci a přepnuli na Primu. Jejich seriál Ohnivý kuře si totiž oproti minulému čtvrtku dost polepšil. Jeho sledovanost se zvedla o 80 000 diváků.

VIDEO: Ukázka ze seriálu Ohnivý kuře: Polášek musel úplně do naha! Svlékla ho Mihulová!

Video
Video se připravuje ...

Polášek musel úplně do naha! V Ohnivým kuřeti ho svlékla Mihulová! FTV Prima

Teď je otázka, zda má Ordinace natolik skalní fanoušky, že se k seriálu příští týden zase vrátí. Je totiž možné, že je naopak zaujal děj Ohnivýho kuřete a teď ho budou chtít sledovat i nadále, aby věděli, jak se osudy jednotlivých postav rozehrají dál.

Další příčky v žebříčku sledovanosti obsadily zejména pořady ČT, retroseriál Vyprávěj se 658 000 a talkshow Karla Šípa Všechnopárty s 618 000 diváky. 481 000 lidí sledovalo novácký Prásk! a okolo 200 000 diváků získal jak Týden s prezidentem na televizi Barrandov, tak fotbal na ČT4 Sport.

Fotogalerie
26 fotografií