Bylo 27. října 2007, Jakub před pěti dny oslavil 18. narozeniny, a užíval si zábavu na diskotéce v Šenově. Večer ale neskončil šťastně. Před podnikem se pohádal se svou tehdejší přítelkyní, kterou měl údajně i napadat. To se nelíbilo tehdy šestnáctiletému Pavlovi, který se do věci vmísil.

„Když jsem přišel k němu, nadával. Na chvíli jsem se otočil a dostal jsem ránu do hlavy. Vstal jsem a ucítil bolest v zádech. Připadalo mi to, jako bych jimi dýchal. Pak přišel můj kamarád a Kováče strhnul na zem. Dal jsem mu ránu pěstí,“ řekl podle serveru Deník.cz Pavel před soudem v roce 2008.

Video
Video se připravuje ...

Brutální hádky ve Výměně pokračují: Spát s tebou nebudu! Ukopnu ti hlavu ku*do, řvou po sobě náhradní manželé TV Nova

Když si sundal bundu, kamarádi mu řekli, že má dvě rány na zádech. Až v sanitce zjistil, že má ještě probodnutou nohu. Po operaci strávil několik dní na JIPce. Nože v Jakubově ruce si ale nevšiml.

Jakub vypovídal u soudu až těsně před rozsudkem. Tvrdil, že ho před diskotékou napadlo minimálně 10 mužů. „Dostal jsem úder do hlavy. Byl tak silný, až jsem upadl na zem. Jeden na mně klečel nebo seděl, drželi mi ruce. Bili a kopali mě po celém těle.“

Vinu odmítal – nůž při rvačce sice vytáhl, ale nepoužil ho. Soud mu ale neuvěřil – usvědčilo ho hned několik svědků. Navíc nešlo o jednu ránu, která by se dala považovat za obrannou, ale rovnou o tři hluboké bodné rány a řeznou ránu na uchu.

Video
Video se připravuje ...

Vyhrocených osm očí ve Výměně manželek! Do Petry se pustí vlastní manžel! TV Nova

Jakubovi hrozilo až osm let ve vězení. Patrně i díky jinak zcela čistému trestnímu rejstříku ho soud nakonec za pokus o ublížení na zdraví a výtržnictví poslal do vězení s ostrahou na dva roky. "Pan Jakub se proti rozsudku odvolal a krajský soud ho změnil výkon trestu, který odložil podmíněněn na tři roky," řekl Blesku mluvčí okresního soudu Vítězslav Božoň.

Jak Blesku potvrdila i Petra z Výměny manželek, Jakub si trest ve vězení nakonec skutečně odkroutil.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Nevěra, agrese a škrcení páskem! TV Nova

Fotogalerie
5 fotografií