Sdružení Atos nic nevědělo

Zatímco Kazma na konci svého pořadu tvrdí, že celý díl vznikal za spolupráce sdružení Atos, které pomáhá lidem s Touretteovým syndromem (tik spojený s nekontrolovatelným vykřikováním sprosťáren). Jeho předseda, neurolog Ondřej Fiala, ale do poslední chvíle neměl o ničem ani páru!

„Je pravda, že za mnou Kazma byl před půl rokem s tím, že by chtěl něco natočit. Domlouvali jsme se na reklamě nebo na něčem podobném, potom se ale neozval. Až pár dní před odvysíláním za mnou přišel a celý díl mi ukázal. Nevěděl jsem, že v tom má prsty on. Kdyby ano, tak bych nepodával hned po odvysílání Prostřeno! stížnost na FTV Prima,“ řekl Blesku Fiala.

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno: Jakými nemocemi trpí Karel? A proč má permanentní erekci? FTV Prima

Podivné přihlášky

Mnozí poukazují také na fakt, jak mohl Kazma propašovat do pořadu hned dva své spojence. Jeden z členů jeho týmu prozradil, že si předem vyhledali kontakt na produkční Prostřeno!. Nejdříve se telefonicky přihlásil »ajťák« Karel. Po vyplnění internetové přihlášky mu byly nabídnuty dva prosincové termíny k účasti.

Později se pokusili telefonicky přihlásit dalšího člověka. Produkce ho okamžitě přijala a ani jí nebylo divné, že vehementně usiloval o stejný termín, který dostal na natáčení Karel Ondrka. Tento člověk ale nakonec z natáčení vycouval a nahradil ho »alkoholik« Pavel Pavlousek, mj. majitel »konspiračního« bytu.

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno: Proč Karel spí v rakvi? A proč má doma slepici Babiše? 

Nefunkční trouba

Přestože Kazma tvrdí, že předělaná trouba se zadními dvířky je plně funkční, na videu to tak nevypadá. Trouba nesvítí, když do ní Karel vkládá jídlo, ani když ho vytahuje, knoflík je otočen na »nulu«.

Nevychází z ní ani žádné teplo nebo pára, které by jinak musely být na kameře patrné. Čerstvě zapečené brambory také vytahuje Ondrka z trouby holýma rukama bez utěrky či chňapky. Takových věcí by si přece štáb pořadu o vaření musel všimnout!

Video
Video se připravuje ...

Pondělní Prostřeno: Podivín Karel trpí zvláštní nemoci! Nutí ho nadávat! FTV Prima

Dotáčené záběry?

A vzniká i podezření, že celá šaráda skrz poloprůhledná zrcadla byla dotočená až dodatečně. V originálu Prostřeno! totiž Karel do brambor trhá plátkový sýr („Sejra nemám v kuse, mám plátkovej, nebudu ho tam strouhat, je to úplně jedno, stejně se v tom rozpustí.“). V Kazmově filmu ale spořádaně strouhá sýr z bločku! Jak to?!

Nahlížení do mobilu

Všímaví diváci také zaznamenali to, jak Kazmův tým dokázal z tajné místnosti za zrcadlem natočit detailní záběry mobilních telefonů členů štábu. Ti během natáčení u Karla celý byt fotili a psali kamarádům o jeho chování.

Přestože měl Kazma po celém bytě údajně rozmístěné kamery, něco takového by se podle mnohých dalo natočit jen těžko. „Je možné vyladit techniku tak, aby kamerka viděla do mobilu? Doufám, že teď my všichni nejsme součástí hry, která je mezi Kazmou a Primou,“ napsal na internet jeden z diváků.

A další zainteresovaní...

Kazma měl podle všeho na natáčení domluvené nejen Karla Ondrku s Pavlem Pavlouskem. Další účastnice, tehdy těhotná Playmate Linda Bernátová, pracuje také jako moderátorka. Kazmu zná z minulosti, byli spolu i na horách, a o celém podvodu s manželem věděli údajně již během natáčení.

„Co na to říct? Je to tady malý rybníček! Víc se k tomu nechci vyjadřovat... Jediné, co mohu říct, je to, že se to dost vymklo,“ řekla Blesku Linda, jejíž manžel Viktor tvrdí, že o tom, že vše má pod palcem Kazma, se dozvěděli až teď v úterý od jednoho člověka z jeho týmu.

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno: Karla vyhodí od stolu! Co udělal? FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno: Politá mikina! Komu guláš skončí na zádech? FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno: Karel už je emočně vyčerpaný, hledá útěchu u Jany (62)! FTV Prima

Vše o podvodu v pořadu Prostřeno čtěte ZDE

Fotogalerie
49 fotografií