Ze závěrečného klání v písňové soutěži vyšel jako vítěz zpěvák Salvador Sobral se svou pomalou a téměř jazzovou baladou Amar Pelos Dois. Poprvé v historii se tak vítězem Eurovize stalo Portugalsko, které tak bude příští rok pořadatelskou zemí.

Letošní finále se odehrávalo v Kyjevě díky triumfu zpěvačky Jamaly z předchozího ročníku, která ostatně nechyběla ani tentokrát. Právě během jejího vystoupení ovšem na jeviště vyskočil jeden z fanoušků. Muž, který měl přes sebe přehozenou australskou vlajku, obtančil Jamalu a rychlým pohybem si stáhl kalhoty i se spodním prádlem.

Na všechny diváky a také na kamery tak vystrčil nahé pozadí a ještě se schválně trochu zavrtěl. Jeho pár vteřin slávy ovšem hned vzápětí skončilo, jelikož se na pódiu objevil bodyguard a fanouška šikovným hmatem chytil a odvedl pryč.

Video
Video se připravuje ...

Fanoušek na finále Eurovize vběhl na pódium a vystrčil nahý zadek! Youtube

Ta se mimochodem vzhledem k nečekaným okolnostem zachovala jako skutečná profesionálka. I když se vedle ní muž obnažoval, zpívala dál a snažila se ničeho si nevšímat. Sice jí malinko cukaly koutky smíchem, ovšem ovládla se a nenechala se rozhodit.

Ukrajinská policie výtržníka zadržela na 72 hodin. Podle ministra vnitra Arsena Avakova se jedná o Ukrajince jménem Vitalij Seďuk (28), který má už z minulosti na kontě několik podobných výstřelků namířených proti celebritám. „Seďuk je ukrajinský občan. Během vystoupení naší Jamaly se podle svého vlastního vyjádření rozhodl provozovat svůj koníček, přičemž 'neoficiálně pracuje jako provokující novinář'," vysvětlil Avakov na Facebooku. Muži nyní hrozí za výtržnictví peněžní pokuta nebo také až pětileté vězení.

Seďuk je svými provokacemi nechvalně proslulý. V roce 2104 v Los Angeles uhodil do tváře herce Brada Pitta, který rozdával autogramy při příchodu na premiéru filmu Zloba - Královna černé magie. Ve stejném roce se mu podařilo také proniknout na červený koberec na filmovém festivalu v Cannes a vrhl se pod róbu americké herečky Ameriky Ferrer, která pózovala před fotografy.

Jindy zase Seďuk sáhl do rozkroku americkému herci Leonardu DiCapriovi na filmovém festivalu v Santa Barbaře, vřítil se na pódium během děkovné řeči zpěvačky Adele při přebírání ceny Grammy a dostal políček od amerického herce Willa Smithe, když ho políbil na moskevské premiéře sci-fi komedie Muži v černém 3. Podobné zkušenosti se Seďukem mají zpěvačka Madonna, modelka Miranda Kerr nebo herečka Kim Kardashian. Jamala z toho vyšla nakonec ještě docela dobře.

Letošní ročník soutěže Eurovize byl také poznamenán tím, že ukrajinské úřady zakázaly vstup do země ruské zpěvačce, protože zpívala i na Ruskem anektovaném Krymu. Ukrajinský prezident Petro Porošenko také na poslední chvíli zrušil účast na finálovém večeru kvůli útoku, při němž na východě Ukrajiny zahynuli čtyři civilisté.

Posléze se pak někteří zpěváci poněkud vyděsili, když se v ulicích Kyjeva objevila kolona vojenských tanků. Sice se jednalo jen o armádní přehlídku, leckoho ale napadlo, že se chystá nějaký konflikt. Vyděšená byla ostatně i naše zpěvačka Martina Bárta (28), která se s písní My Turn do finále nakonec neprobojovala.

VIDEO: Vítězný song Portugalce Salvadora Sobrala

Fotogalerie
73 fotografií