Michaela Kudějová (30) z Českých Budějovic pracuje v oddělení péče o zákazníky. Váha ji trápila odmalička, ve třídě byla z holek prý vždy nejtlustší. Po rozvodu rodičů, kdy si připadala bezcenná, a s příchodem puberty přišel zlom a Míša přestala jíst. Anorexie ji dostala až na váhu 40 kilogramů, ale ona se stále cítila tlustá. V průběhu dvou let se jí povedlo se z nemoci dostat a přibrat na 97 kilo. A opět byla nešťastná. Jíst pořádně neumí. „Já buď nejím a držím dietu, nebo se ‚prasím‘ a sním, co můžu, a pak je mi špatně. Když nejím, stejně myslím na jídlo. Jsem něco jako odnaučený kuřák. Vnímám to jako závislost, které bych se chtěla zbavit!“ říká Michaela odhodlaně.

Video
Video se připravuje ...

Jste to, co jíte: Anorektička Michaela zhubne 14 kilo. TV Prima

Na začátku natáčení ukazuje ručička na váze 90 kilogramů. Dle slov Michaely je to také výsledek jejího společného života s přítelem Karlem, se kterým jsou spolu půl roku a mají rádi pohodu. Za tu dobu, jak sama říká – šťastného života, přibrala přes 9 kilo.

Příprava jídelníčku pro Míšu trvala Petru Havlíčkovi déle, než je obvyklé u ostatních účastníků pořadu. Musel jej sestavit především s ohledem na fakt, že anorexie je nemoc, která zůstává u člověka „v paměti“. Míša je však odhodlaná a pevnou vůli prokáže v průběhu 4 měsíců natáčení ještě několikrát. Fitness trenérka Hanka Kynychová využila Míšina běžeckého snu a jako trénink na jejích vysněných 10 kilometrů ji přizvala i k závodu na 5 kilometrů na pražské Ladronce. Sportování 4x týdně přineslo ovoce, Míša je stále odhodlaná, i když jí plány, a to hned rovnou dvakrát, naruší stěhování. Ve vlastním domečku se ale zabydlí rychle a příprava zdravého jídla ji v nové kuchyni chytne natolik, že si své kuchařské výtvory i fotí. K jídlu tak nakonec našla cestu a přestala se ho bát.

Na začátku Míša neměla žádnou kondici, na konci uběhla 10 kilometrů v neuvěřitelném osobním rekordu a zhubla 14 kilo. Svým přístupem, odhodláním i motivací pokračovat dál odborníkům doslova vytřela zrak. Svůj život zcela překopala. I dál žije zdravě a na internetu svými recepty inspiruje nejen kamarádky. S Karlem se zasnoubili a čekají miminko. A Míša dnes říká: „Chci být zdravá a štíhlá maminka.“

Chcete-li vidět cestu Michaely k jejímu snu, sledujte TV Prima v pondělí ve 21:30 hod.

Fotogalerie
24 fotografií