Tajemný střelec v lesích, který střílí nevinné lidi. To je nový případ kriminalisty Petra Kraje pro 7. a 8. díl seriálu nazvaný Pekelníci. Tvůrci se inspirovali případem Viktora Kalivody ze Slaného na Kladensku. Bývalý policista 13. října 2005 legálně drženou zbraní zastřelil v lese u Brna dva důchodce a o tři dny později muže, který venčil psa v lese u Malíkovic na Kladensku.

Z jeho činů mrazí i dnes. „Byli ke mně čelem. Každého jsem střelil do hrudníku. Když leželi, dal jsem jim ránu jistoty do hlavy,“ vypověděl u soudu Kalivoda bez špetky emocí. Však také za tři bezdůvodné popravy vyfasoval doživotí, avšak dlouho neseděl; už v roce 2010 spáchal v cele sebevraždu.

Lesnímu vrahovi Kalivodovi se věnuje také pořad Očima Josefa Klímy, který v neděli navazuje na Temný Kraj. Jeho prvními oběťmi byli manželé Ludvíkovi. Vrah, který předtím úspěšně soutěžil i ve hře Chcete být milionářem, je chladnokrevně popravil na lesní cestě u Nedvědic na Brněnsku.

Den předtím přitom v klidu vysedával v cukrárně. „Objednal si kávu a štrúdl. Nepřišel nám podezřelý, akorát byl krajně nesympatický,“ svěřila v reportáži až dnes majitelka cukrárny Emílie Zelená. Další děsivé detaily se dozvíte už v neděli ve 21:35 na Primě.

Fotogalerie
25 fotografií