Tragédie se odehrála v domku v Němčicích na Blanensku. „Policisty přivolal 22. prosince 2010 odpoledne k zemřelé paní lékař, který v domku tělo ohledával. Zpočátku nic nenasvědčovalo, že by se z domu něco ztratilo, přesto bylo úmrtí seniorky podezřelé,“ uvedla až po 14 dnech od vánočního mordu krajská policejní mluvčí Soňa Svobodová.

„Další podrobnosti neřekla, takže zatím ani není jasné, kdo zabitou důchodkyni v domku objevil,“ informoval Blesk 10. ledna 2010. Za smrtí osmdesátileté paní Elišky měla být parta montérů, kteří se objevili v té době v okolí domu.

Na místě i těle mrtvé se sice našly jejich pachové stopy a v domě se ztratily i peníze, avšak soud to bral jen jako nepřímé důkazy, a vražda tak zůstala nepotrestaná.

Jestli bude Vaculík coby elitní kriminalista Petr Kraj úspěšnější než skuteční policisté, se dozvíte už v neděli na Primě.

Líčí živé i mrtvé

V seriálu se dbá nejen na to, aby se správně vyšetřovalo, ale také aby mrtvoly vypadaly co nejpřesvědčivěji. Velkou zásluhu na tom má umělecká maskérka Dana Kohoutová, která líčí i Lukáše Vaculíka.

„Po přečtení scénáře si musím zjistit typ různých zranění a jejich reálnou podobu. Proto spolupracuji se soudním znalcem,“ prozradila Blesku své tajemství.

Klíma našel syna oběti

Rodina oběti těžce nese, že v případu paní Elišky (†80) nepadl trest. Pro pořad Očima Josefa Klímy po sedmi letech promluvil syn zavražděné František Pernica. „Řekli mi, že matka byla zardoušená. Ona jim dala nějaké peníze, asi se jim to zdálo málo,“ přemýšlí.

S rozhodnutím soudu se nesmířil dodnes. „Co říkám na to, že je osvobodili? To nemůžu říct na kameru!“ rozčiluje se pan Pernica. Celou výpověď syna zavražděné i odsouzených uvidíte v neděli večer na Primě hned po Temném Kraji.

Fotogalerie
25 fotografií