Poctivě sledovala každičký díl. To, co viděla, ji vyvedlo z míry. „Na Bohému se doma s panem profesorem Vávrou, který je v urně, díváme,“ přiznala deníku Aha! vdova po režisérovi, okolo něhož se v seriálu České televize děj hodně točí.

„Když se na to díváme, nevěříme svým očím vůbec. To je prostě absolutní zmatek,“ okomentovala Němcová seriál. „Ani tak nejde o ten historický blábol, ale jde o to řemeslo. A to je prostě strašně odvedený. Je škoda, že to takhle dopadlo,“ posteskla si.

Kritika z úst režisérky se však překvapivě nesnesla na představitele Vávry Pavla Batěka (42). „Jak to hraje pan Batěk, je úplně v pořádku. Za to ti herci nemůžou, jak to dopadlo. To je tím vedením, dramaturgií a vedením České televize,“ svěřila se Němcová.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k seriálu Bohéma youtube

Podle ní prý celý seriál působil tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort. A jak by podle ní na seriál reagoval legendární režisér? „Určitě by se tomu jen smál, protože my se tady tomu smějeme od rána do večera,“ dodala Němcová.

Ta však v žádném případě neplánuje vyvolat žádné protesty na Českou televizi. Nepůjde tak ve šlépějích rodiny Zdeňka Štěpánka (†71). Ta již seriál veřejně zkritizovala.

Otakar Vávra se s o 40 let mladší Jitkou Němcovou seznámil ve věku, kdy už mohl být jejím dědečkem. Věkový rozdíl však nezabránil páru prožít krásný a dlouhotrvající vztah. Jitka byla režisérovi na blízku až do jeho posledních chvil.

Fotogalerie
79 fotografií