Lukáš Vaculík (54) jako elitní kriminalista Petr Kraj nevyšetřuje jen podle scénáře. „Příběhy sériových vrahů v seriálu Temný kraj jsou volně inspirovány různými případy napříč Evropou a Amerikou. A mě toto zpracování velmi baví,“ řekl Blesku jeden z našich nejlepších kriminalistů Josef Lottes (63).

Za svou kariéru se setkal s téměř tisíci vraždami v Praze a podílel se i na vyšetřování nechvalně proslulého spartakiádního vraha Jiřího Straky (47).

Po stopách zločinu

„Se scenáristkami sestrami Bártů jsem nespolupracoval poprvé. Už se známe z V.I.P. vražd, na kterých se jako poradce podílel také před rokem zesnulý emeritní rada Miloslav Dočekal, kterého jsem si nesmírně vážil,“ prozradil elitní kriminalista.

„Několikrát, ještě když jsem vedl pražskou mordpartu, za mnou byly. Se svolením jsem je provedl po pracovištích, seznámil s technikou i s tím, čím se jednotlivá oddělení zabývají. Při psaní tedy nemusely amatérsky vařit z ničeho...,“ dodal.

Klíma pátral po bestii! Převaděč možná zabil desítky lidí

Potvrzeno! Největším sériovým vrahem v novodobých dějinách naší země je Hubert Pilčík (†60). Počet jeho obětí jde údajně do desítek! Natočili podle něj i známý díl Bestie ze seriálu Třicet případů majora Zemana.

Hubert Emil Pilčík byl zámečník plzeňské Škodovky. V 50. letech minulého století dělal převaděče do západního Německa. Nejméně jednoho člověka skutečně převedl, jenže další už mizeli beze stopy. Byl obviněn z pěti vražd, avšak na svědomí měl mít smrt nejméně osmi emigrantů.

Dřív, než došlo k soudu, ale spáchal v cele sebevraždu. „Podle množství párů bot a vůbec věcí, které se u něho nalezly při domovní prohlídce, je docela pravděpodobné, že počet obětí půjde do desítek,“ říká v pořadu Očima Josefa Klímy Radek Galaš, vedoucí správy sbírek Muzea Policie ČR.

Příběh vraha, o němž se až nyní zjistilo, že je vůbec největší zrůdou v našich novodobých dějinách, uvidíte v neděli hned po seriálu Temný kraj v pořadu Očima Josefa Klímy ve 21:35 na Primě.

Největší masoví a sérioví zabijáci (dosud)
Autor: FTV Prima, D. Kolářová

Pohled na Pilčíkovu preparovanou hlavu na plzeňské patologii děsí i dnes. Reportéři pořadu Očima Josefa Klímy zjistili, že ani po takové době nikdo neví, co s hlavou bude dál. „Je otázka, kam vlastně tu hlavu dát, kam ji pohřbít,“ tvrdí v reportáži patolog. „Je to samozřejmě morbidní, ale já osobně bych ji nechal naloženou tam, kde je. Když už ji nepohřbili ani nespálili tehdy, tak bych ji zachoval jako součást toho divnýho panoptika,“ řekl Blesku Klíma.

Fotogalerie
19 fotografií