Ve středu televize Prima neodvysílala nový díl Show Jana Krause, kde mezi jeho hosty patřili Jiří Brady a ministr kultury Daniel Herman. Prý kvůli pozdnímu dodání pořadu od společnosti, která pro ni pořad vyrábí. A místo nového dílu nasadila díl reprízovaný, který sledovalo podle serveru Digizone.cz 587 tisíc diváků.

Po obrovské bouři nevole, která provázela neodvysílání dílu, kde si řada slavných osobností vyříkala své účty s prezidentem Zemanem, nakonec Prima díl s Bradym odvysílala, a to dokonce v hlavním čase. Přestože celý národ o kauze se »zakázaným« pořadem věděl, nakonec si ho pustilo jen 556 tisíc diváků, tedy méně než den předtím reprízu.


 Jasný vítězem večera se stala Ordinace v růžové zahradě na Nově, proti které Krausova show jednoduše neměla šanci. Na internetu nicméně show s osobnostmi kritizujícími Miloše Zemana bodovala. Nezkrácenou verzi zhlédlo přes 320 000 lidí, rozhovor s Jiřím Bradym a ministrem Danielem Hermanem (KDU-ČSL) necelých 126 000 lidí.

Podle serveru Digizone.cz byl pořad devátým nejsledovanějším ve středu večer. Předstihly ho hlavní zpravodajské pořady Novy, Primy a České televize a také Ordinace v růžové zahradě. Krausovu show si pustilo 556 000 diváků starších 15 let.

Hosté, mezi nimiž byli bývalý politik Jan Ruml, dokumentaristka Helena Třeštíková, hudebník a bývalý politik Michael Kocáb, novinář Jan Macháček, socioložka Jiřina Šiklová nebo zpěvák Dan Bárta, v pořadu podpořili Bradyho a Hermana ve sporu s Hradem a promlouvali ke svátku vzniku samostatného Československa 28. října.

Do kratší verze úvodu, kterou produkce pořadu připravila pro televizi, se nedostala vyjádření političky Táni Fišerové, herečky Báry Štěpánové, novinářů Magdaleny Dietlové a Tomáše Klvani a nakladatele Joachima Dvořáka. Fišerová nazvala Zemana gubernátorem, nejvyšší představitelé země podle ní dělají z Česka gubernii Číny.

Nutno připomenout, že Prima ve středu informovala, že produkce nedodala pořad včas. Poté prohlásila, že pořad neodvysílala kvůli riziku sankcí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Rada to ale označila za alibismus. Nakonec televize pořad ve čtvrtek odvysílala v Krausovou produkcí dodané podobě.

Fotogalerie
23 fotografií