Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Diváci se mohou těšit na nový detektivní seriál: David Matásek jako drsný polda!

/
  • Igor Orozovič a David Matásek
    23. října 2016 ● 18:49

    Již tuto neděli se můžete těšit na nový detektivní seriál televize Prima s názvem Polda, jehož hlavním hrdinou je komisař Michal Bříza (David Matásek), 45 let, kterého při zásahu policie proti ruskojazyčné mafii v roce 1995 ve smíchovské restauraci U Holubů postřelili do hlavy. Následkem zranění upadá na dvacet let do kómatu. Teď se probouzí do 21. století a vrací se do služby na oddělení vražd. Je mu přidělen nový parťák, pětadvacetiletý zelenáč Andrej (Igor Orozovič) a vyšetřování nových případů může začít. Jenže to nebude vůbec jednoduché!

  • 1.

    Poručík Andrej Křížek: Igor Orozovič

    Michalův parťák, čerstvý absolvent policejní akademie, je produktem moderní doby, vždy předpisový, za všech okolností korektní, znalec nových technologií. Na rozdíl od Michala je uhlazený a vždy „in“, oblečený podle nejnovějších trendů. I on je ale schopný jak humoru, tak fyzické akce. Rozdílnost povah a přístupů k vyšetřování z nich dělá nesourodou dvojici vyšetřovatelů.

    Igor Orozovič a David Matásek
    Autor: archiv

  • 2.

    Psycholožka Táňa Hošková: Jana Kolesárová

    Má za úkol otestovat Michala a posoudit, jestli je Michal skutečně schopný další služby u policie. Je emancipovaná, sebevědomá, profesionální. Díky své inteligenci dokáže mít nadhled nad situací, přesto se každou chvíli zdá, že sebestředný „macho“ Michal je i pro ni tvrdý oříšek a že jí s ním musí dojít trpělivost. Vzájemné špičkování je ale stále více sbližuje.

    Jana Kolesárová
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    MUDr. Robert Mráz: Jiří Vyorálek

    Policejní patolog, tedy kolega, který se s Michalem denně potkává v práci. Je v nepříjemné situaci a přišel k ní jako slepý k houslím. Začal žít s Eliškou Břízovou v době, kdy se zdálo jasné, že Michal Bříza se už nikdy neprobere z kómatu. Je věrným a spolehlivým partnerem a Míše se snaží být dobrým „náhradním“ otcem. Michal ho však nesnáší, nevynechá žádnou příležitost, aby ho podusil, protože pro něj je Mráz jenom člověk, který „spí s jeho ženou“.

    Jiří Vyorálek
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Eliška Břízová: Lenka Vlasáková

    Michalova manželka. Pět let chodila k Michalově posteli v nemocnici a čekala, jestli se Michal probudí z kómatu. Když se zdálo jisté, že se manžel neprobere, začala žít vlastní život, hlavně kvůli dceři. Seznámila se s patologem Mrázem a mnoho let už s ním žije. Teď je jí líto, že Michala nově vzniklá situace trápí, ale nemá jiné řešení.

    Lenka Vlasáková
    Autor: Archiv Blesku

  • 5.

    Major Martin Fišer: Ondřej Pavelka

    Bývalý Michalův parťák, nyní šéf oddělení a jeho nadřízený. Šéfovskou funkci přijal, protože „někdo to dělat musí“. Na rozdíl od Michala zpohodlněl, možná i rezignoval, rozhoduje se opatrně a nechce mít problémy. Michalovi věří, na svou odpovědnost ho vzal zpátky do služby a zaručil se za něj. Proto je ale nešťastný z každého jeho přešlapu nebo náběhu na průšvih. Přestože je pojí staré přátelství, snaží se být na Michala přísný. To ale hlavně proto, aby o něj nepřišel.

    Ondřej Pavelka
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Michaela Břízová: Elizaveta Maximová

    Dospělá dcera Michala Břízy. Otce prakticky neznala, když upadl do kómatu, byla ještě hodně malá. Míša na svého otce vždycky myslela a stojí o to, aby spolu měli dobré vztahy. To většinou komplikuje Michal svým autoritativním přístupem a snahou dceru „vychovávat“. Jeho staromódní názory u ní samozřejmě narážejí na odpor. Protože ho však má ráda, bere ho takového, jaký je, a je k němu tolerantní. Je sebevědomá a ví, co chce, proto si od Michala nenechá nic diktovat

    Elizaveta Maximová
    Autor: profimedia.cz

    Fotogalerie
    10 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

dandova: Bylo to zoufalství. Aspoň, že televize přiznává, že je to v licenci. V německé televizi jsem zvládla jen asi 3 díly.

(24. 10. 2016 13:12)

dopdel: Policista se po 20 letech v komatu vrací do služby!!!!!! Už tahle věta mne odradila,takže jsem se ani nezačala dívat.

(24. 10. 2016 12:44)

mirkazam: xxxx666....to nevymyslela česká hlava,ale okopírovaný německý seriál,,Der Letzte Bulle ".Zřejmě si seriál naši tvůrci zařadili do kupy těch přiblblých detektivek co televize předkládá divákovi....

(24. 10. 2016 07:16)

barracuda.sro: Tak snesu hodně,ale tady toto je moc!!! Větší krávovinu jsem dlouho neviděl.

(23. 10. 2016 21:56)

agfor: Nějak mi to připomíná film Je těžké ho zabít. Tam se však Segal vzpamatovával z komatu o něco déle.

(23. 10. 2016 21:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy