„Měla jsem problémy se zrakem odmalička, ale fungovala jsem a viděla všechno, co člověk potřebuje,“ řekla deníku Aha! Žaneta. Před rokem se však všechno změnilo, a to kvůli útoku jejího bývalého partnera. „Je to rok, co se mi to po ataku expartnera zhoršilo,“ svěřila deníku Aha! mladá dívka, která zůstala slepá.

Do  show Prostřeno! se přihlásila, aby tyranovi ukázala, že za něco stojí. „Když se to stalo, tak jsem viděla úplnou tmu a byla ve stresu, protože jsem žila v šílených podmínkách. Neměla jsem prostor to řešit,“ řekla deníku Aha! Žaneta, která si nepřeje být označována jako nevidomá. „Teď je to tak, že vidím rozmazaně, ale rozeznávám světlo a tmu i barvy. Myslím, že je to dočasné a ještě se to zlepší,“ doufá Žaneta, že jeden den opět uvidí.

Čtyřiadvacetiletá dívka tráví většinu času ve svém bytě v Ostravě, v němž se dobře orientuje a sama téměř nevychází. Spolehnout se naštěstí může na svou spolubydlící, s níž byt sdílí, a také na svou rodinu a přátele, kteří jí se vším pomáhají.

Kvůli svému handicapu je Žaneta nezaměstnaná, proto se rozhodla, že napíše knihu o svém životě. „Měla jsem divoký život a řekla jsem si, že by to nebyl špatný nápad to napsat a ukázat, co jsem musela překonat,“ dodala Žaneta pro deník Aha!.

Vše o kuchařské show Prostřeno! naleznete: ZDE!

Fotogalerie
5 fotografií