Vzkřísit soutěž, kterou si zamilovali diváci v devadesátých letech, bylo riziko, ale televizi Prima se vyplatilo. Pevnost Boyard v sobotu kralovala nejen hlavnímu vysílacímu času, nýbrž celému dni! K televizním obrazovkám přišpendlila přes milion diváků.

Pevnost Boyard je původně francouzská soutěž, která se odehrává, jak už název napovídá, na osamělé pevnosti uprostřed širého moře. Tam televize poslala české celebrity, které se musely poprat se spletitými úkoly.

Podle diskuze, která se rozjela na Facebooku, se soutěž líbila, ale našli se  i tací, kteří s kritikou vůbec nešetřili. Diváci si nejvíc brali na paškál českého otce Fourase, kterého ztvárnil Jan Rosák

„Nebylo to špatné. Nicméně své mouchy to mělo. Bylo to poměrně hodně pokrácené oproti originálu (vykoupení vězňů, méně klíčů, méně lidí v týmu). Otec Fura mohl mít masku jako v originálu, případně nějakou alespoň podobnou. Jak se objevil Rosák, měla jsem záchvat smíchu, prostě to působilo divně, že je tam vyloženě k poznání známá osobnost,“ píše jedna divačka na Facebooku Blesk.cz

Maska otce Fourase nenadchla ani ostatní. „Nechápu, proč otec Fura nemá masku jako v originálu???,“ ptá se další z diváků. „Moc se vám to povedlo, ale pan Rosák katastrofa, nehodil se tam,“ nenadchl český otec Fouras další divačku a s kritikou nešetřila ani další: „Nemůžu si pomoc, ale přišlo mi to jako parodie. Soutěžící věčně vysmátí, jediná Kynychová to brala vážně. Otec Fura – to jsem se smála já, aspoň ho mohli namaskovat. Originál mi zatím přijde o dost lepší.“

Další divačce se zas nelíbilo, že se televize Prima snaží oprášit starý projekt, který byl populární před roky. „Koukala jsem chvíli… děs…běs… s originálem to nemá nic společného…nehledě na to, že to bylo populární někdy před 30 lety.. takže za mě Ne.“ Stejný názor sdílí i další divák, který si nový pořad pustil jen proto, že ostatní televizní stanice nenabízely nic atraktivnějšího. „Nic jiného v TV nebylo,“ napsal.

Avšak převážná část diváků byla spokojená a hodlají se podívat na další díl. „Náhodou mně se to líbilo. A chvílemi je obdivovala. Jedinou výtku bych měla tu, jak Kristýnku pořád rozesmívali na těch válcích. Ale klíč získala, byla dobrá. Těším se na další díl,“ napsala jedna divačka.

„Bylo to fantastický!!! Jenom hrozně krátký!!! Chybělo tam víc soutěžních úkolů, chyběl souboj s mistry o čas v pokladnici, vykupování zajatců… ale PRIMO jen tak dál, a natáčet do bezvědomí… dál a dál!!!,“ pěje ódu na nový pořad jedna z divaček a další se přidává: „Nám se to líbilo, příští týden budeme koukat zase, a komu se to nelíbilo, tak ať nekouká a nekritizuje. U televize jsou všichni tihle kritikové chytří, ale vymyslet něco zábavného by neuměli,“ chválí pořad divačka.

„Nemůžu si pomoc, ale bylo to super, samozřejmě se najdou námitky, jako ke všemu, ale holky byly hodně dobrý, to se jim musí přiznat,“ chválí soutěž v českém kabátě divačka. „Líbilo se nám to, konečně něco, co můžeme pravidelně v sobotu sledovat i s děckama a těšit se!,“ nemůže se dočkat dalšího dílu jedna z divaček.

SOUHLASÍTE S NÁZORY DIVÁKŮ? JAK SE LÍBÍLA NOVÁ PEVNOST BOYARD VÁM. NAPIŠTE NÁM DO DISKUZE POD ČLÁNKEM.

VŠE O PEVNOSTI BOYARD NA BLESK.CZ - TÝMY SOUTĚŽÍCÍCH, TAJNÉ ZÁKULISNÍ FOTKY, KTERÉ POŘÍDILA VENDULA SVOBODOVÁ, MALÉRY Z NATÁČENÍ >>>NAJDETE ZDE<<<

Fotogalerie
38 fotografií