„Dovoluji si Vám oznámit, že dnes musím ukončit ordinaci v 10 hodin, protože dnes odpoledne začíná v Plzni druhý největší metalový svátek, totiž METAL FEST,“ stálo v oznámení na dveřích ordinace praktického lékaře v pátek 3. června.

Ačkoliv začal Postler poměrně slušně, následné ospravedlňování jeho absence už bylo trochu jiného rázu. „Je otázka, kolika takových akcí se zúčastním, než mě zašijou za mou nevymáchanou hubu. Ale nemůžeme být všichni beránci, že?“ vymlouval se doktor ve vzkazu pro pacienty.

O několik dní později pak na vchod své ordinace v Chlumci přilepil další zprávu, v níž rozhodně nešetřil drsnými výrazy. Nejprve oznámil, že se posouvají odpolední ordinační hodiny, a poté tomu nasadil korunu vysvětlováním: „Ne, že bych se chtěl flákat. Budu likvidovat administrativní sr**ky, v kterejch sem až po krk. A večer už nemakám. To se dělaj úplně jiný věci.“ A když už byl v ráži, zakončil vše ódou na Metalfest a zvoláním: „Dopr**le já chci zpátky!!!“

„Za 45 let, co pracuji, jsem neměl jediný den pracovní neschopnosti. Vybíral jsem si jen 2 až 3 týdny dovolené. Teď jsem si ale řekl, bude mi šedesát, vyberu si 5 týdnů dovolené jako ostatní. A starosta to začal brát osobně,“ vysvětloval webu Deník.cz před časem svůj netradiční přístup k ordinační době Postler. Ovšem u obyvatelů Chlumce se příliš nesetkává s pochopením. Ti se nad jeho upřímností často pohoršují, ačkoliv jsou i tací, kdo se tím jen baví.

Hvězdou se lékař stal i na sociálních sítích, kam některé z jeho omluvenek lidé vyvěsili. Mezi jeho fanoušky ale rozhodně nepatří starosta obce, Roman Zettlitzer. Ten má na Postlera pifku i kvůli jeho drsným slovům v televizní talkshow Jana Krause (62). Zde označil Chlumec za díru a samotného starostu pak za člověka, který nic nedělá. Zettlitzer po odvysílání pořadu napsal praktikovi otevřený dopis, v němž mu důrazně doporučoval změnit působiště. Také hrozil, že na Postlerovo místo sežene jiného odborníka. Ovšem jak je vidno, zatím se mu felčara vyhnat nepodařilo.

Fotogalerie
6 fotografií