S první láskou přišlo i první trápení. „Byli jsme mladí a on si našel jinou. Neřekla jsem mu, že čekám dítě. Vlastně to neví dodnes,“ přiznala Lenka v pořadu na Blesk.cz Úsměv vám sluší. Rodiče jí těhotenství rozmlouvali, protože právě dokončila základní školu a měla nastoupit na střední.

„Zvažovali adopci, ale to jsem razantně odmítla a velmi to obrečela. Od začátku jsem věděla, že si to dítě nechám, a nelituji toho,“ svěřila se. Syn Dominik se narodil jen tři měsíce poté, co nastoupila do prváku na střední škole.

„Rodiče si u soudu podali žádost o osvojení mého syna, abych mohla dostudovat. Tehdy mi hodně pomáhali i finančně. Bez nich bych to absolutně nezvládla,“ uvědomuje si Lenka své štěstí.

Jakmile odmaturovala, získala syna zpět do své péče. Odstěhovala se od rodičů a Dominika vychovávala sama. „Dlouho jsme byli sami. Dominik se jednou zeptal na svého tátu. Řekla jsem mu, že o nás nikdy neměl zájem. A on už se dál neptal,“ vysvětluje dnes už dvojnásobná maminka.

Nového partnera pro život si Lenka našla až po dlouhých 18 letech a podruhé se stala matkou! Takže jen co dovedla Dominika do dospělosti, kolotoč kolem dnes už dvouletého Olivera začal znova.

Psycholog: Roli otce zastal děda

„Dříve to bylo celkem běžné, že nezletilé dítě mělo dítě. Dnes už by šly dívky v takovém věku na interrupci. Vzhledem k tomu, že jí s výchovou pomáhali rodiče, měl chlapec možnost naučit se mužskou roli od svého dědy, a tudíž by neměl v tomto směru strádat,“ řekl Blesku psycholog PhDr. Jiří Novák.

Poprvé se viděla nalíčená!

Lenka patří mezi ženy, kterým ráno stačí deset minut před zrcadlem a mohou vyrazit z bytu. V salonu Royal Beauty & Spa ji vizážistka během pár minut nalíčila a prozradila i pár triků, jak se snadno zkrášlit. Lenka na líčení nebyla zvyklá, proto ji nový vzhled lehce šokoval. S jejími vlasy si pak vyhrála kadeřnice, Lenka je má totiž dlouhé a husté. Délku chtěla zachovat, proto jí jen zastřihla konečky a zvolila přirozenější tón barvy. V obchodním domě C&A si nakonec Lenka vyzkoušela šaty pro plnoštíhlé, které podtrhly její ženskost a velmi jí slušely.

Fotogalerie
46 fotografií