Ptáte se, čím je doktor Zdeněk Postler z Chlumce tak zajímavý, že si vysloužil pozvání od Jana Krause do jeho talkshow? Postler zaujal hlavně na sociálních sítích svými originálními vzkazy, které vyvěšoval na dveře své ordinace v Chlumci. Když jel na metalový koncert do Prahy, nechal pacientům vzkaz, že na druhý den bude vyspávat a ordinace se otevře až v 9 hodin s tím, že o administrativní záležitosti se postará sestřička.

Někomu tyto jeho zprávy přišly vtipné, někdo se však nad nimi pozastavil s pohoršením. Postler tomu všemu však dodal korunu přímo přes televizní obrazovky. V Show Jana Krause se totiž pustil do rázné kritiky jak Chlumce, tak jeho obyvatel. Prohlásil třeba, že je Chlumec díra, jeho starosta je člověk, který nic nedělá, a pacienti se dělí na chroniky a obtěžovače.

A tím starostovi města nadzvedl mandle natolik, že mu poslal otevřený dopis, ve kterém dal jasně najevo, že pokud se mu v Chlumci nelíbí, může se sbalit a z města odejít. „Pokud vnímáte naše město a jeho občany tímto způsobem, nezbývá než vám doporučit změnu svého působiště a vyměnit tu Strašnou Díru v Krušných horách za nějakou pro vás atraktivnější lokalitu a občanům pak změnu svého ošetřujícího lékaře – já tak učiním v nejbližších dnech,“ napsal starosta Roman Zettlitzer.

„Starostovi se to nelíbilo a včera mi napsal i otevřený dopis, kde mi doporučuje, abych z města odešel. Mám v plánu na něj podat trestní oznámení za pomluvu, vyhrožování a za to, že úkoloval veřejně prospěšné pracovníky, aby mě šmírovali a práskali, kdy jsem a nejsem v práci. On si myslí, že je můj nadřízený,“ sdělil Deníku.cz Postler. 

„Nic proti humoru, ale pokud v ordinačních hodinách narazíte pouze na zavřené dveře a místo ošetření si můžete přečíst jen více či méně vtipný vzkaz, je to spíše k pláči než k smíchu,“ hájil svůj dopis starosta Chlumce Roman Zettlitzer.

„Za 45 let, co pracuji, jsem neměl jediný den pracovní neschopnosti. Vybíral jsem si jen 2 až 3 týdny dovolené. Teď jsem si ale řekl, bude mi šedesát, vyberu si 5 týdnů dovolené jako ostatní. A starosta to začal brát osobně,“ vysvětlil Deníku.cz Postler. „Uvažuji, že si najdu jiného lékaře, třeba v Ústí,“ doplnil starosta a tím potvrdil, co řekl Postler Janu Krausovi. Už při natáčení si byl totiž jistý, že po odvysílání už starosta mezi jeho pacienty patřit nebude.

Fotogalerie
4 fotografie