Na internetu už film režisérky a výtvarnice Galiny Miklínové představuje svůj vizuál. Je za ním grafické studio Carton Clan a v jeho 3D variantě se budou moci vyfotografovat návštěvníci letošních filmových festivalů ve Zlíně, Karlových Varech i Slavonice Festu. Ve studiu se nyní nahrávají postsynchrony, takže všichni hrdinové, které znají děti i rodiče z oblíbených knížek spisovatele Pavla Šruta a ilustrátorky Galiny Miklínové, konečně promluví.

„Pro Lichožrouty jsme získali skvělé herce,“ komentoval to producent Ondřej Trojan. Prozradil zatím jen ty, kteří už své postavy namluvili. „Jako dědu malého hrdiny uslyší diváci Stanislava Zindulku, zatímco zaťatý lovec Lichožroutů, podivínský profesor Kadeřábek, bude zloděje lichých ponožek pronásledovat hlasem Josefa Somra,“ uvedl.

Lichožrouti jsou malí neviditelní tvorové, kteří mohou za to, že lidem z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – ta lichá. Ponožkami se totiž živí. A tak hlavní protagonista příběhu Hihlík musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat svého strejdu, o kterém neměl ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – z lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera“. Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců ale své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací.

Galina Miklínová (1970) absolvovala Ateliér filmové a televizní grafiky pražské VŠUP diplomním snímkem Biograf (1997), za který získala několik ocenění doma i v zahraničí. Její animovaná tvorba zahrnuje autorské filmy, televizní seriály či znělky pro různorodá média. Například krátké snímky Bajky ze zahrady, Hra, NeŠťastné narozeniny Péti Fotky či Byla 3x jedna princezna. Je autorkou úspěšného televizního seriálu O Kanafáskovi.

Fotogalerie
9 fotografií