Přestože na obrazovce každou sobotu baví publikum, u téhle »legrace« musel smích stranou. „Výroba odlitku není příjemná záležitost, je to zážitek poněkud klaustrofobický,“ řekl Blesku umělecký maskér David Šesták.

Dokonce i jindy rázná »blbá blondýna« Pazderková změkla jako tvaroh, když jí na obličej začali nanášet silikon a ponechali jí jen malé otvory na dýchání. Jedna z maskérek musela celou dobu držet herečku za ruku.

Jinak by prý hrozilo, že jim »mumie« z křesla uteče i se sádrovým krunýřem na hlavě! „Všichni s tím měli větší či menší problém, není to skutečně nic příjemného,“ prozradil zdroj z natáčení.

Celé martyrium, jež trvalo bezmála dvě hodiny, hvězdy podstoupily ještě před vypuknutím celé show kvůli usnadnění práce maskérů. Takto mohou daleko snáz připravovat masky dnem i nocí, a to i bez osobní asistence účinkujících.

Nejdřív bylo třeba každému zakrýt vlasy a nasadit umělou pleš. „Pak jsme namazali celý obličej vazelínou, velkou péči jsme věnovali obočím a řasám, a začali nanášet na celou hlavu dvousložkový silikon, který tuhne zhruba pět minut,“ předestřel Blesku celou proceduru umělecký maskér David Šesták.

„Potom jsme natřeli druhou vrstvu silikonu. Na zatuhlý silikon se nanášely sádrové obvazy, které po ztuhnutí vytvoří kolem hlavy velkou krustu, tzv. podpůrnou formu. Nakonec jsme silikon rozstřihli a sundali z hlavy,“ popsal maskér s tím, že celý proces trval hodinu a půl až dvě. Odebraná maska se znovu vylije sádrou a vznikne odlitek celé hlavy. Poté se busta čistí, vyhlazuje a vybrušuje. Finální podoba je hotová do tří dnů.

VŠE O SHOW TVOJE TVÁŘ MÁ ZNÁMÝ HLAS NAJDETE >>> ZDE!!!

Podívejte se na všechna videa z odlévání masek!

 

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas:maska Vondráček TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: maska Mišík TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: maska Kraus TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: maska Kohák TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Jak se odlévaly hlavy soutěžícím v show Tvoje tvář má známý hlas? Z TOHO MRAZÍ! Pod tím plastem je Chýlková! TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: maska Fialová TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: maska Pazderková TV Nova

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář má známý hlas: maska Rychlý TV Nova

Fotogalerie
23 fotografií