Michal, dispečer mezinárodní kamionové dopravy v Šumperku, jídlo i dění kolem občas s nadhledem suše glosuje, jindy pronese trefnou poznámku. Všichni jsou proto zvědaví, jak se povede během důležité poslední večeře jemu. Je nejmladší, včera pohořela i zkušená kuchařka Renáta, která je ze svého „výkonu“ pořád špatná.

Michalovo páteční menu soupeře docela zklame, lakonický hlavní chod – vepřové s bramborem – zní až moc obyčejně. Bude to tak, nebo Michal překvapí? Jaká bude úvodní frittata? Lukáš by si k omeletě se zeleninou dal také nějaké pečivo, Dominika tam má zase moc cibule a doma toto italské jídlo také připravuje, ale prý mnohem bohatší. Co objeví holky u Michala pod peřinou při šmejdění? Chtěly mu v jeho novém bytě s paletovým nábytkem ustlat, to ale neměly… Lukáš vyhrožuje, že k hlavnímu chodu budou šťouchané brambory i se slupkou, a opravdu to udělá. To je asi v Prostřenu premiéra, ale na druhou stranu změna, protože brambory jsou tento týden už počtvrté. Úkol týdne ale splní poslední kuchař na jedničku a stejnou známku si prý zaslouží i jeho dezert – hodně čokoládové brownies s limetkovým tvarohem. Ani malování poslepu není špatný nápad.

Svérázným způsobem se Michal vypořádal i s úkolem týdne – olomouckými syrečky. Jelikož smrádek z nich nesnáší, nasadil si masku, která měla odér odbourat. Jenže pod ní nemohl pořádně dýchat a potil se. Nakonec ji tedy sundal. Co pak řekl? Podívejte se na video.

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno: syrečky FTV Prima