Pro každého herce, který miluje jídlo, bylo účinkování v seriálu splněným snem. Každý díl totiž obsahoval minimálně jednu scénu, kde se usedlo k prostřenému stolu. Servírované jídlo bylo vždy skutečné, nikdy atrapa!

Produkci stály pochoutky statisíce. „Sice to vypadá, že jsme se tím natáčením vlastně propapali, i když pravda je, že kdo z nás je na tom s dírkou na opasku stejně jako v prvním dílu,“ vyzradil před lety Erik Pardus (†54), který hrál strážmistra Zahálku. 

Milovníci jídla si sice přišli na své, ale ti, kteří holdovali alkoholu, prý měli smůlu. „Filmoví rekvizitáři byli přímo geniální při vymýšlení alkoholových náhražek. Třeba pravou skotskou whisky vyrobili z čaje nejlépe tři dny uleželého, aby měl tu pravou barvu. A pravou slováckou slivovici z chlorované vody – a ještě teplé!“ vyprávěl Zdeněk Junák (64), který se v seriálu objevil jako praporčík Josef Ambrož.

Fotogalerie
5 fotografií