Pondělní díl s názvem Krádež století sledovalo 1,7 milionu diváků. Což je o milion víc, než získal konkurenční seriál Přístav na Primě (766 tisíc) a válečný film na Nově Světová invaze, který vidělo 464 tisíc diváků.

Kriminalisté v Případech 1. oddělení tentokrát vyšetřovali kromě krádeže také vyplavenou mrtvolu milenky z předminulé epizody. Její tělo vydala Orlická přehrada v bedně, do které ji vrah vložil.

Šokující je fakt, že mrtvola v seriálu nebyla figurína, ale živá kaskadérka. „Figurína by nevypadala dobře a herečku jsme nechtěli trápit, takže nastoupila kaskadérka. A ta tedy prošla peklem,“ prozradila Aha! maskérka Kateřina Sittová s tím, že jen líčení zabralo tři a půl hodiny.

„Říká se tomu old skin. Nanáší se opravdu hodně vrstev speciálního materiálu, ještě se pod to dává buničitá vata, aby mrtvola vypadala nabobtnale,“ vysvětlila maskérka. Kaskadérka vydržela nejen líčení, ale i zdlouhavé natáčení, kdy mokrá a zkroucená ležela v bedně. Skutečné peklo ale přišlo až nakonec!  „Sundávali jsme to z ní čtyři hodiny. Byla statečná, ale na slzy došlo. Ono to hrozně bolí, chloupky máte totiž po celém těle. Je to, jako by se strhávalo tisíc náplastí,“ dodala maskérka.

Fotogalerie
9 fotografií