„Spáchal jsem dokonalý zločin!“ To si rok a čtvrt myslel lékař z Jistebnice na Písecku, stejně jako hlavní podezřelý ze včerejší epizody Případů 1. oddělení s názvem Tělo. Skutečný pachatel dostal za domnělou vraždu milenky šest let za ublížení na zdraví s následkem smrti, ale »boží mlýny« zasáhly – pět dní před odvolacím soudem tělo vyplavalo na hladinu Orlické přehrady!

Přestože zabiják do poslední chvíle tvrdil, že je nevinný, a ohavný čin dokonce sváděl na manžela zabité ženy, soudce jeho pohádkám neuvěřil. „Vysmíval se policii i soudu. Já cítím obrovskou hořkost a stud za někoho, kdo dělá idiota ze sebe i z nás,“ řekl soudce Petr Braun při zdůvodňování rozsudku, kterým poslal Mikuše na 14 let za mříže.

Jeho slova potvrdila i pitva, která prokázala, jak zhrzený milenec svou přítelkyni zabil. Svázal jí ruce i nohy, zalepil nos a ústa, na hlavu dal igelitový pytel a v plastové bedně zatížené šestnácti kameny ženu hodil do přehrady.

Marcela Sekáčová měla více milenců. S Mikušem se sešla 27. února 2007 na parkovišti obchodního centra v Plzni a od té doby byla nezvěstná. Její tělo se našlo v Orlické přehradě o rok a půl později.

Fotogalerie
10 fotografií