Policii zásoboval svými zaručenými tipy, aby je svedl ze stopy, zkušení kriminalisté ho však prokoukli a poté i usvědčili. Vzhledem k tomu, že nenapravitelný recidivista ze Slovenska si odseděl dohromady už dvacet let, soud rozhodl, že ho navždy vyloučí z lidské společnosti.

Podle obžaloby v srpnu 2009 zastřelil v pražských Kunraticích sedmdesátiletého taxikáře. Z ukradeného revolveru mu zblízka vpálil dvě kulky do hlavy a tělo svrhl do rybníka. Kvůli mobilnímu telefonu a dvěma stokorunám z jeho peněženky!

„Obžalovaný taxikáře prakticky popravil, u toho jej navíc ponižoval,“ řekla tehdy předsedkyně odvolacího senátu Jaroslava Maternová. Miko vůz zapálil, aby zneškodnil důkazy, avšak policie ho usvědčila díky DNA z lahve od limonády.

V průběhu vyšetřování vraždy se přišlo na to, že měl na svědomí souběžně další dva pokusy o zabití. V Choceradské ulici vyšplhal po hromosvodu do bytu spící starší ženy. Když se během rabování probudila, bodal ji nožem do hlavy a hrudníku. Ženu zachránila jen její urputná obrana a volání o pomoc, které ho zahnalo na útěk.

Další obětí byla Vietnamka, u níž si ve večerce kupoval pivo. Na lávce u stanice metra Chodov ji napadl 60centimetrovou mačetou a snažil se jí vzít kabelku s tržbou 50 tisíc korun. Usekl jí části několika prstů a posekal na hlavě. Bez pomoci záchranářů by vykrvácela.

Fotogalerie
5 fotografií