Úspěšný pražský chirurg neboli doktor Martin opouští Prahu a bere místo obvodního lékaře na klidném místě v Beskydech ve městě Protějov.

Zdědil tam ordinaci po původním lékaři, a jak to bývá, místní ho úplně nevítají s otevřenou náručí. Tedy alespoň zprvu. Pak se samozřejmě nový pan doktor začne pomalu začleňovat mezi starousedlíky a možná ho tam čeká i láska.

Mladé učitelce Lídě Klasnové v podání Jitky Čvančarové totiž pan doktor není už od prvního dílu úplně lhostejný. Jenže háček je v tom, že mladá paní učitelka má přítele Dana. „Tak napůl s ním chodím, známe se už z Prahy, ze školy. Přijel do Protějova za maminkou, kterou hraje Emilka Vašáryová. A tak jsme sice jakoby spolu, ale doktor Martin mi není úplně lhostejný. Hodně ho před místními obhajuji a snažím se mu pomáhat. Jak to ale dopadne, neprozradím,“ usmívala se tajemně Jitka.

První díl byl tedy hlavně o seznamování pana doktora s místními a naopak. Ve třetím se už děj víc rozjede. Pan doktor totiž bude řešit místní epidemie, a to zrovna když se má konat soutěž v pojídání klobás.  

 

Fotogalerie
6 fotografií