Středověký obraz, který se stal pro brutálního sériového vraha inspirací pro jeho vraždy. Jednu z obětí hodí nad oheň a usmaží, druhou nabodne na kůl a další čeká udušení v udírně.

Nový seriál Labyrint, v kterém má zlo nad dobrem navrch, vysílá každé pondělí Česká televize.

V temném seriálu sledujeme skupinu špičkových detektivů, kteří se snaží z hrstky důkazů a výslechů vystopovat sadistického vraha. V čele týmu stojí major Remeš v podání Jiřího Langmajera „Major Remeš je fajn chlapík, tím jsme si blízcí. Moje role byla náročná svým rozsahem, ne fyzicky. Při natáčení detektivky se herec dostává do situací, které nemusí být vždy příjemné, jako je třeba setkání tváří v tvář se smrti a násilím, natáčení v pitevně a podobně,“ popisuje svou roli Langmajer.

Svou práci milujícího a drsného detektiva Grossmanna hraje Stanislav Majer. „Grossmann, kterého hraji, je takový klasický detektivní vlčák, který kvůli své práci nemá moc času na rodinu. Ale je to sympaťák, kvůli kterému jsem absolvoval i speciální výcvik vykopávání dveří a držení pistole,“ vypráví o své postavě Majer.

Něžný článek týmu hraje Zuzana Kanócz, která se proslavila rolí ve filmu Román pro ženy. „Role Tamary mi byla sympatická od začátku, a to svojí bojovností, přímostí, skrytým humorem, houževnatostí a inteligencí. V neustálém napětí jsem byla už při čtení scénáře, což bylo možná podpořené i tím, že jsem se už skoro dva roky věnovala pouze svému synovi Lucasovi, se kterým jsem prožívala jen velmi milé a něžné věci. Brutalita příběhu mé pak zasáhla a našly se i pasáže, u kterých jsem se skutečně bála," vypráví o svém prvním dojmu Zuzana.

Fotogalerie
10 fotografií