Původní trilogie, kterou natočil slavný režisér Sam Raimi s kultovním béčkovým hercem Brucem Campbellem, slavila úspěch a stala se v podstatě ihned kultovní díky tomu, že k hororové tématice přistupuje s humorem.

Po znásilnění stromem přichází letící oko do úst vyděšené a vřeštící dívky, krev vtipně stříká všude a hlavní hrdina pouští jednu hlášku za druhou. „Groovy“, „Hail to the king“ nebo „Come get some“ jsou hlášky, které zná celý internet, ne všichni však vědí, odkud skutečně pochází.

Původní filmy byly uvedeny do kin 1981, 1987 a 1992, což už je pořádně dávno. Fanoušci od té doby škemrali o další díl, ale stále nic. U nás v tehdejší době železné opony uvedeny nebyly, ale i k nám se dostaly. Na betamaxech tu byly distribuovány tajně pod názvy jako Chata v lesích.

Nakonec se fandové dočkali remaku, který byl uveden v roce 2013 – v Česku jako Lesní duch. Povedl se, byl krvavý, plný hlášek, ale humor se z něj vytratil. Stejně tak jako hlavní hrdina Ash, který měl jen kratičké kameo po titulcích. Teď ale byly modlitby fandů vyslyšeny, po téměř třech dekádách a planých slibech Raimiho je Ash zpátky!

Video
Video se připravuje ...

Trailer na Ash vs. Evil Dead. STARZ/YouTube.com

Tentokrát však půjde o seriál, či spíše lépe řečeno desetidílnou minisérii nazvanou Ash vs. Evil Dead. První díl natočil sám Raimi a premiéru bude mít v zahraničí 31. října. Zatím to nevypadá, že by zájem o seriál projevila nějaká česká stanice, ale znáte to. V Česku to někdy prostě trvá.

Příběh se odehrává dekády po filmech a hlavní role se ujal opět Ash, díkybohu. A je to pořád stejný řízek. Sice zestárnul, ztloustl a vypadaly mu zuby, ale pořád je to ten charismatický hrdina a mamlas v jedné osobě. Zlo si ho po desítkách let našlo a Ash musí vytasit opět motorovou pilu a brokovnici.

Už z traileru je patrné, že kromě krvavých masakrů nebude opět nouze o humor a pořádnou porci nadhledu. Ash získá pomoc v podobě dvou mladých spolupracovníků z obchodu a navíc se do party přidá i Lucy Lawless, herečka, která ztvárnila legendární Xenu.

Fotogalerie
8 fotografií