„Tipuju, že půjdu někam na farmu, a to nechci. Jsem z města, bojím se zvířat a nemám ráda smrad hnoje,“ prozradila blondýnka už cestou do jihočeské vesničky Úlehle. Její předtucha se brzy změní v realitu.

„Je to tu hrozný, nemám slov,“ prohlásí zděšeně Lenka, když vstoupí do dvora rozlehlého statku. Při pohledu na bláto a nepořádek jí začíná docházet, že jehlové lodičky si přibalila zbytečně. „Tady jsou krávy? No to si děláte prdel?! Že jsem sem vůbec lezla!“ říká Lenka při prohlídce stodoly. Když se ozve bučení, okamžitě vycouvá. V tu chvíli ještě matka tří dětí netuší, že už druhý den ráno se bude muset s náhradním manželem Petrem (46) starat nejen o krávy, ale i o prasata, kozy, slepice a králíky.

Další šok přichází po vstupu do domu. Její jmenovkyně Lenka (43), která tráví všechen čas u zvířat, totiž nestihla uklidit. V koupelně nechala nevyprané prádlo a neuklizený obývák, v němž se válí ruličky toaletního papíru a krabice od vypitého alkoholu. „Vůbec se mi tu nelíbí. Jsou tady staré krámy, které nemají v obýváku co dělat. Opravdu nevím, jestli to tady zvládnu ještě dalších devět dní,“ děsí se Lenka.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Trauma z farmy plné zvířat! TV Nova

Lenka a Jiří z Třeboně

Pětičlenná rodina žije v panelákovém 3+1. Lenka (21) má s Jiřím (24) dcery Lily (2) a Lauru (9 měsíců) a z předchozího vztahu syna Filipa (5). Od 16 let je tak na mateřské dovolené. Jirka je dispečerem kamionové dopravy a většinu času tráví s telefonem v ruce. Děti jim přerůstají přes hlavu a dělají si, co chtějí, především proto, že rodiče nejčastěji tráví čas sami v kuchyni s cigaretou v ruce.

Lenka a Petr z Úlehle

Manželé Lenka (43) s Petrem (46) žijí s několika desítkami zvířat ve vesničce Úlehle v jižních Čechách. Na statku vyrůstá také Lenčina jediná dcera Andrea (19), která studuje střední školu. Lenka je nezaměstnaná a Petr v invalidním důchodu. Dvojice žije v souznění s přírodou a zvířaty a po třech letech vztahu jsou oba stále zamilovaní. Ve volném čase kromě péče o hospodářství jezdí na koních nebo na motorce.

Fotogalerie
10 fotografií