Od počátku vysílání kriminálky Policie Modrava se viditelně zvýšil zájem o nákup šumavských chalup, v nichž seriáloví herci bydlí. „Zrovna teď máme v nabídce chalupu seriálového učitele Kinzla, kterého hraje Ladislav Mrkvička, a která se objevuje snad v každém díle,“ řekl deníku Aha! realitní makléř Jiří Zoda.

A zájem o ni je skutečně veliký. „V neděli jsme tam dokonce měli už několikátou prohlídku,“ prozradil Zoda. Určitou zásluhu na tom má i fakt, že v ní v srpnu 1968 přespával Jan Werich (†75) před svou krátkou emigrací do Rakouska.

Po okupaci sovětskými tanky se tam Werich tehdy schovával před příslušníky zpravodajského oddělení pohraniční stráže, kteří ho chtěli odvézt k výslechu. Dostal strach, že ho Rusové zavřou, proto se rozhodl emigrovat do Rakouska. Bál se ale, že by ho na hranicích zavřela StB, a tak si přes známé vyjednal přechod přes hranice s německými pohraničníky. Noc před tím přespal právě ve známé chalupě na Srní. Druhý den se i s manželkou dostal přes Německo do Rakouska, odkud se ale záhy vrátil do Čech.

Mrkvičkova roubenka, která leží kousek od oblasti Srní, kde se převážně natáčí, je v nabídce za 5 900 000 Kč. Není ovšem jedinou chalupou na prodej. Loni na podzim se prodala chalupa, ve které v seriálu bydlel Jaroslav Satoranský.

V nabídce je také byt v Srní za 1 290 000 Kč, který proslavili seriáloví manželé Taťjana Medvecká (61) a Zdeněk Palusga (59). „Podle toho, jak se v poslední době zvedl zájem o nemovitosti v tomto kraji, brzy se objeví určitě i další zájemci,“ dodal makléř. 

Fotogalerie
12 fotografií