Tvůrci přicházejí se seriálem Živí mrtví: Počátek konce (v originále Fear The Walking Dead), který ukáže konec civilizace a počátek šíření nebezpečného viru, který mění lidi v nemrtvé. Blesk.cz vyzpovídal v exkluzivním rozhovoru výkonného producenta nového seriálu Davea Ericksona, který prozradil o novém díle ze světa Živých mrtvých mnohé.

Blesk.cz: Kdo přišel s nápadem na doprovodný seriál k Živí mrtví?

Dave Erickson: Robert Kirkman (tvůrce komiksu a producent pořadu – pozn. redakce). To on přišel s nápadem prozkoumat další části země, abychom viděli, co se děje během apokalypsy. Před několika lety jsme s Robertem pracovali na jednom projektu, takže jsme zůstali v kontaktu. Když se naskytla tato příležitost, Robert mi zavolal, udělali jsme pilotní díl a první sérii. Je to jiný seriál, ale je součástí mytologie, kterou Robert vytvořil pro původní komiks Živí mrtví.

Video
Video se připravuje ...

Teaser na seriál Živí mrtví: Počátek konce. AMC

Co nám můžete prozradit o hlavních postavách seriálu Živí mrtví: Počátek konce?

Jedna věc, která je zajímavá a která odlišuje seriál, je to, že se odehrává během původního seriálu, kdy je Rick Grimes v kómatu, takže budeme svědky spousty událostí, které Rick propásl, když byl v bezvědomí. Co se týče postav, zaměřujeme se na smíšenou, dysfunkční rodinu, která je volně inspirovaná tou mojí (smích). Cliff Curtis hraje Travise a Kim Dickens hraje Madison, kteří spolu žijí. On je rozvedený, ona před několika lety přišla o manžela. Je to příběh dvou lidí, kteří se snaží vychovávat děti, vytvořit rodinu a prožívají dramata s tím spojená. A do toho přijde apokalypsa! Jejich problémy se stupňují velmi, velmi rychle. Děti Kim, Frank Dillane hraje Nicka a Alycia Debnam Carey hraje její dceru Aliciu, se velmi liší. Nick má spoustu problémů, Alicia je oproti tomu populární dívka. Oba se potýkají s Travisem, který vstoupil do jejich životů jako nevlastní otec. Travis má syna z prvního manželství jménem Chris. Ten těžce nese, že si jeho otec našel novou rodinu a očekává od všech, že ji ihned vezmou za svou. Právě v tomto okamžiku se s nimi setkáváme. Mají problémy, které znají lidé po celém světě. Najednou se ale potýkají s naprosto nepřirozenou epidemií. V této situaci je rodina nucena držet pohromadě

Viděl jsem všechny díly seriálu Živí mrtví, kde je rodina jedním z hlavních motivů. Můžeme tedy očekávat v seriálu Živí mrtví: Počátek konce ještě více rodinných témat?

Ano. V seriálu Živí mrtví jsme se rychle ponořili do apokalypsy, zatímco nyní máme celou sérii na to, abychom očima rozpadající se rodiny viděli to, jak se rozpadá svět. Všechny tyto věci jdou ruku v ruce, všechny problémy a konflikty rodiny, kterou představujeme v pilotu, jsou tématem první série. Umocňuje je to, že se svět rozkládá, zatímco se oni snaží vyřešit svá osobní dramata.

Říkal jste, že se seriál Živí mrtví: Počátek konce odehrává během kómatu Ricka Grimese, že?

Ano, přibližně ano. Seriál se odehrává zhruba kolem těchto čtyř pěti týdnů.

Proč se seriál Živí mrtví: Počátek konce odehrává v Los Angeles?

Z několika důvodů. Chtěli jsme pozadí velkého města, které by se odlišilo od Georgie (valná část seriálu Živí mrtví se odehrává na venkově ve státě Georgia – pozn. redakce). Pro mě osobně byla tematicky důležitá idea identity a nového začátku. Kalifornie je místo, kam lidé míří, aby unikli své minulosti, zločinům, které spáchali a bolesti, kterou protrpěli, aby začali od začátku. Spousta našich postav zamířila do Los Angeles, aby vybudovaly své životy, aby se vzdálily od minulosti, ve které se jim nedařilo. Město je protkané vytvářením nové identity a možností začít s čistým štítem. Když se svět začne rozpadat, některé postavy musí využít své temné stránky, o níž si myslely, že jí unikly, k tomu, aby přežily apokalypsu. Je zajímavé zachytit apokalypsou rozpadající se metropoli spojenou s našimi postavami. Vybrali jsme si Los Angeles, protože to není to LA, které vidíte často v televizi, je to více městské a dynamické prostředí. Naznačujeme oceán, který ale ve skutečnosti nikdy neuvidíte. Jde o část města, kterou jste neviděli tak často, jak byste mohli. Byli jsme rádi, že jsme měli možnost prozkoumat topografii a geografii Los Angeles.

Tahle otázka je osobní: bude mezi chodci (walkers – takto pojmenovali hlavní hrdinové zombie v seriálu) Živí mrtví a Živí mrtví: Počátek konce nějaký zásadní rozdíl?

Ano, to je dobrá otázka! Naši chodci jsou »čerstvější«. Chodci, které vídáte v seriálu Živí mrtví, se rozkládají, jsou vyschlí, polámaní a vypadají jako monstra. U našich chodců bude patrné, že jsou nemrtví, ale vypadají více jako lidé než chodci v originálním seriálu. To naše postavy staví do pozice, ve které se snaží pochopit nákazu, snaží se zjistit, co se děje ve světě, zatímco je chodci pronásledují. Zabít je pro ně psychicky a emocionálně náročné. To je něco, o čemž Robert řekl, že chce obzvláště prozkoumat. Na začátku projektu byl nápad, jak budete reagovat, když jste donuceni zabít, jaké budou emocionální následky. Jak dlouho bude trvat, než naše postavy pochopí, že je to v pořádku, že je to nutnost, součást nového světa? Je to skvělá příležitost, jak emocionálně postavy poznat během první série. Připravili jsme velmi odlišnou podobu chodců, která je hodně ovlivněná zasazením do Los Angeles. Navíc jde o příležitost vidět, jak jejich vzhled bude ovlivňovat postavy.

Proč má první série pouze šest dílů včetně pilotního? Seriál Živí mrtví začal jako minisérie, ale vyvinul se v klasický seriál. Můžeme očekávat více dílů v druhé sérii, nebo půjde také o minisérie?

Nyní chceme vyplnit konkrétní vysílací čas (Živí mrtví: Počátek konce se budou vysílat v pauze mezi sériemi originálního seriálu). U seriálu Živí mrtví jsme začali s šesti epizodami, které připravily půdu pro druhou sérii. Ještě jsme neoznámili, kolik bude mít druhá série epizod, jde spíše o záležitost skladby programu, kterou připravuje televize.

Pokud budou Živí mrtví: Počátek konce úspěšní, můžeme očekávat crossover (propojení) s původním seriálem? Představte si: jedna dějová linka v minulosti a jedna v postapokalyptické současnosti.

Co se časové linie týče, první série končí zhruba tam, kde se Rick probouzí z kómatu. U druhé série máme jisté možnosti, co se plynutí času týče. Ještě nevím, jestli se někdy světy seriálu Živí mrtví a Živí mrtví: Počátek konce časově synchronizují. Ještě nevím, musím to promyslet.

Fotogalerie
8 fotografií