Vybraná rodina tří generací se v prvním dílu "Vítejte v pekle!" přenese do doby před 76 lety, kdy byl 15. března 1939 vyhlášen Protektorát Čechy a Morava.

"Celý tvůrčí tým si je vědom určité kontroverznosti vracet se do tak vyhrocené doby. Ale my si myslíme, že při dodržení určitých etických pravidel a historické věrnosti se jedná o korektní pokus, jak tu dobu ukázat," řekla režisérka Zora Cejnková. 

Česká televize už teď tuší, že si na sebe ušila bič. "Šli jsme do toho s tím, že můžeme rozpoutat diskuzi nad tím, kam ten žánr může zajít. Snažila jsem se tu dobu ukázat s respektem a naprostou vážností k její tragičnosti," dodala.

Sedmičlenná rodina Lustykových Dočekalových bude muset vydržet v opuštěné usedlosti dva měsíce. Pokud tam vydrží, dostanou milion Kč. Háček je ale v tom, že až do prvního dílu neměli soutěží sebemenší tušení, do jaké historické doby se vrací a jaké krutosti a nástrahy je čekají.

Jejich život na chalupě na samotě v protektorátních Čechách budou ztrpčovat vyhlášky, nedostatek potravinových lístků i strach z gestapa a udavačů. Budou například vystavení nátlaku herců představujících nacistické vojáky, starostu a další dobové postavy. "Také bylo zajímavé sledovat, co s lidmi udělá soužití tří generací, na které již dnes nejsme zvyklí," sdělila producentka Lenka Poláková.

Video
Video se připravuje ...

Protektorát reality show Česká televize

Naprosto autentické prostředí je šokující zvlášť pro nejstarší členy rodiny, kteří si drsnou dobu plnou strachu a hladovění živě pamatují. 

Úvodní část z celkem osmi dílů pořadu Dovolená v protektorátu uvede Česká televize v sobotu 23. května.

 

Fotogalerie
8 fotografií