Jedeme do malé vsi na jihu Čech, kousek za Strakonice. A brzy najdeme rozlehlé staré stavení, kde pobíhají kočky a psi a v ohradě za domem se potulují koně a krávy. Vozový park se skládá z traktoru zaparkovaného u stodoly, všude se vzhledem k počasí boříte do bláta.

Pro holku ze sídliště noční můra, pomyslíte si. Martina Zeibichová (40) nás okamžitě z téhle úvahy vyvádí. Opustila panelákový byt, protože, jak se říká, láska si nevybírá. A ona lásku ucítila, i když se kolem ní neustále motali lidé z televize.

Vánoční zásnuby

„Kdyby mi někdo třeba před deseti lety řekl, že svou partnerku poznám takhle, vysmál bych se mu. Byla to ale zajímavá zkušenost, i když místy náročná,“ vzpomíná dnes Honza na natáčení pořadu Farmář hledá ženu, kde se dal přítelkyní dohromady. Martinu do seznamky plné flanelových košil a širáků přihlásila sestra. „Zdálo se jí, že už jsem dlouho sama, tak za mě poslala přihlášku. Uklidňovala mě, že je jen minimální šance, aby mě opravdu vybrali. Ale stalo se. Když mě pak vezla sem k Honzovi na farmu, byla jsem tak nervózní, že jsem to chtěla otočit a jet zpátky domů,“ vypráví, jak svého osudového muže málem minula.

Dvojice přiznává, že růžové brýle zamilovanosti už sice sundala, ale pořád jim to spolu klape. Dokonce natolik, že se loni na Vánoce zasnoubili.

Do krav se mu nepletu

Tak přece jen ten stříbrný kroužek s blyštivým kamínkem na levém prsteníčku není jen tak. Svatbu do roka a do dne ale neplánují, jsou před nimi důležitější věci. Třeba přestavba rozlehlého domu, ve kterém bydlí.

„Přízemí už máme zrekonstruované, ale v patře nás čeká ještě spousta práce. Všechny změny k lepšímu jsou ale zásluhou Martiny, už zařídila celou kuchyň a obývák. Kdybyste to tady viděli, než se přistěhovala… To jsem tu spíš tak nějak přežíval,“ směje se farmář Honza a jeho snoubenka přikyvuje.

Zušlechťování domu ji baví, je to hlavní náplní jejího dne. „Zatím se mi nedaří sehnat práci, takže se věnuju především údržbě domu. Honza se stará o dobytek a podobně, do toho se mu nepletu. Jen když mě výslovně požádá o pomoc,“ popisuje.

Stále zamilované oči

Doporučili by tuhle formu seznámení ostatním svobodným farmářům a osamělým ženám? „No jistě, řekl bych každému, ať do toho jde, že to bude velký mejdan a pořádná legrace. Tak, jak to tvrdili mně,“ říká dnes Honza s úsměvem, i s jistou dávkou ironie v hlase. Ale stěžovat si zrovna on nemůže, svoji lásku našel.

Martina navíc poctivě sleduje i nové díly Farmáře. „Koukám na to pravidelně. Baví mě to o to víc, že vím, jak to chodí v reálu. Navíc opět mezi nápadnicemi soutěží Katarina, kterou jsme zažili i my a která by udělala vážně všechno pro to, aby se dostala do televize,“ tvrdí pobaveně Martina. Po zmínce o své sokyni z první řady Farmáře zabloudí pohledem zase k Honzovi. V tu chvíli by se s nimi na téma, že zamilovanost mají za sebou, dalo s úspěchem pohádat. Moc jim to spolu sluší!