1. Jaroslav Valenta - Klára Léblová-Valentová

Klára Valentová, kterou hraje Markéta Plánková, je manželkou Jaroslava Valenty, toto manželství ale bylo domluvené. Podle toho také vypadá – Klářino srdce patří někomu jinému a manžel Jaroslav začíná pomalu ale jistě žárlit.

Pár, jehož manželství bylo domluveno. Šťastní spolu příliš nejsou.
Autor: Archiv České televize

2. Klára Léblová-Valentová - Vladimír Valenta

Přestože je Klára manželkou jeho bratra, Vladimír pohlednou blondýnku miluje stále. V minulosti totiž tvořili pár, i když jen tajně. City jsou vzájemné, ale zakázané zároveň. Je však jen otázkou času, kdy se něco uděje.

Klára Valentová se s Vladimírem tajně milují. Spolu ale být nesmí.
Autor: Archiv České televize

3. Vladimír Valenta – krejčí Goldberg

Krejčí Goldberg je hlavním podezřelým v očích Vladimíra. Měl se dopustit staré vraždy Léblových, která udává celou dějovou linii seriálu. Vztahy mezi nimi jsou napjaté až do vzájemné konfrontace.

Vladimír podezíral krejčího Goldberga z vraždy rodičů Kláry.
Autor: Archiv České televize

4. Alois Valenta – Jaroslav Valenta

Otec Jaroslava a Vladimíra podezírá svého syna z podivných praktik s pytli se zrním. Do nekalostí jsou zataženi i další lidé, a tak vztahy otec – syn nejsou zrovna ideální.

Alois Valenta podezírá svého syna Jaroslava z nekalostí.
Autor: Archiv České televize

5. Jaroslav Valenta - Vladimír Valenta

Vztahy mezi bratry jsou velmi napjaté kvůli Jaroslavově manželce Kláře, kterou Vladimír tajně miluje. Láska je navíc vzájemná a jiskření je totiž k nepřehlédnutí. Napětí mezi bratry by se dalo krájet.

Bratři, kteří milují oba stejnou ženu.
Autor: Archiv České televize

6. Vladimír Valenta - Hedvika Valentová

Ani vztah matky se synem Vladimírem nejsou ideální. Hedvika Valentová svého syna podezírala z vraždy Léblových, našla totiž jeho zakrvácenou košili. Navíc Vladimír odešel kvůli svatbě Kláry s Jaroslavem do cizinecké legie, a tak neměl šanci se obhájit.

Matka Hedvika podezírala svého syna Vladimíra z vraždy Léblových.
Autor: Archiv České televize

7. Škvorovi - Alois Valenta

Alois Valenta musí čelit špatným zprávám - Rakousko-Uhersko se rozpadlo a Valenta je bez peněz. Toho se snaží využít rodina Škvorových, které starého Valentu vydírají. Chtějí totiž získat pozemky Valentových.

Škvorovi Aloise Valentu vydírají. Chtějí získat pozemky Valentových.
Autor: Archiv České televize