Bez trápení se přiznám, že nejsem fanoušek mýdlových oper, kterým ale miliony Češek a Čechů propadly. Ano, televize se dá vnímat jako doplněk k večernímu lelkování, a tak se jistě spokojíme i s dialogy, které se ob 14 dní opakují, jen v jiném slovosledu. Nevadí nám ani fakt, že jedna zásadní scéna začne v díle 678. a končí za pět měsíců. Když mezitím jedete na cestu kolem světa, pořád neztratíte nit... Ale mají své místo i fanoušky. Bezpochyby.

Česká televize s kriminálkou Případy 1. oddělení vyšoupla oblíbený seriál Cesty domů z prvního místa žebříčku sledovanosti.
Autor: archiv FTV Prima

I moje babička fandí Ordinaci a baví ji i sledovat "kdo zase umře v Cestách domů..." Já osobně jsem před českými seriály dával přednost seriálům z ciziny. American Horror Story, Glee nebo Six feet under. Měly rajc, dobré herce, uvěřitelné výkony a obrazové zpracování, které bych od velké produkce očekával.

I lékaři z Ordinace v růžové zahradě muselo pod kudlu.
Autor: Foto – archiv TV Nova

Nad Českou televizí se asi stalo něco abnormálního a po několika hrůzostrašných pokusech o třeskutě vtipnou zábavu (příklad za všechny: Copak bych vám lhal s Igorem Barešem), přináší pořady a seriály, které jsou DOBRÉ.

Vyprávěj - Skončí sám o sobě, tzv. volným pádem. Nebude už co, ani komu vypravovat.
Autor: Archiv Blesku

Vyprávěj byl obecně povedený projekt. České století - to mi udělalo radost, dobře a jednoduše natočené, se zajímavým zákulisním kontextem dějin. A mrzelo mě, že mi to nepouštěli už ve škole místo dějepisu... První republika je příběhově trochu Dallas natáčený například v Kutné hoře, Praze a Úštěku, ale obrazově a herecky - krása!

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, co vás čeká v dnešním třetím díle seriálu První republika. Česká televize, Adam Balažovič

A tradááá... Případy 1. oddělení by měly dostal na Kavčích horách dort a prémie. Tohle je důstojný seriál a dovolím si říct, že v současnosti nejlepší. Dokazují to i divácké výsledky.

Video
Video se připravuje ...

Tajemství 1. oddělení: Na místo vraždy Polívka vodí děti Česká televize,Karolína Hošek

Opět se ukazuje, že diváci kvalitu poznají. Na lacině navoněných televizních mrtvolách na jednu sezónu se sice dá "udělat milion", ale není nad dobrou detektivku, o které s chutí vyprávíte v hospodě, aby si ji nenechali ujít i vaši známí.... Konečně mám pocit, že můj koncesionářský poplatek má smysl.

Jak vypadala poslední klapka Vyprávěj? Zavzpomínejte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Seriál Vyprávěj - poslední klapka Hana Höschlová, Ondřej Rybár