V době, kdy jeho rodiče fungovali jako rodina, byl Mirek velmi šťastný. Chlapec byl na svého otce velmi citově vázaný. Byl spokojený, mluvil plynule a dokonce se společně věnovali muzice, kterou si nadějný zpěvák zamiloval. Pak se ale rodiče Mirka rozešli a pro malého chlapce nastalo peklo. Moment, kdy otec odešel v něm zanechal následky dodnes. Takto to alespoň popisoval sám Mirek. Jeho táta Petr nyní  novinářům popsal, proč se s Mirkem nevídal.

Otec odejít od rodiny nechtěl

"Já jsem neodešel. Ona se nastěhovala k rodičům a přihlásila si trvalé bydliště s tím, že tam zůstane a už se ke mně nechce vrátit. Miro ještě nebyl na světě. Měli jsme spolu byt, já byl tehdy voják. Když se narodil, už jsme spolu nežili. Podal jsem si žádost o přeložení na Slovensko, ale nepustili mě," popisuje začátek smutného příběhu Mirkův otec Petr.

Moment, který popisoval Mirek v soutěži si jeho táta dobře pamatuje. "Byli jsme u nich na návštěvě i s mými rodiči a říkal jsem, že bych si ho někdy vzal k sobě, ale matka s tím nesouhlasila. Tehdy velmi plakal, chtěl jít se mnou. Já nevím, zda toto byl důvod, proč se nyní zadrhává. Vůbec mi ho však nechtěla dát, žádal jsem, abych ho mohl mít alespoň přes prázdniny, nebo ho vzít na dovolenou," říká na svou obhajobu Petr.

Za vadu řeči může rozvod

"Je možné, že i já jsem na vině, ale ne proto, že jsem odešel a nechtěl ho. Je možné, že ta situace to mohla ovlivnit, on se na mě navázal, a když jsem odcházel, tak velmi plakal. Na vině je to, že jsme se rozvedli, neboť jsem s ním chtěl být a chtěl jsem tam s nimi žít. Jeho matka se však chtěla rozvést. Ta situace mohla být pro něj kritická, tehdy se trošku začal zajíkat, ale musel jsem odejít. Nemohl jsem u nich zůstat," vysvětluje.

"Za celý život jsem ho viděl možná 30 dní. Byl jsem za ním, ale on za mnou nikdy. Stále však na něj platím, protože ještě studuje," uzavírá Mirkův táta.

Fotogalerie
4 fotografie