V jednom z castingových kol se objevil věštec, který byl přesvědčený o tom, že zvítězí blonďatá zpěvačka. V dalším díle se pak předvedla Katarína Landlová. „Kde jste byla celou tu dobu!“ zvolal po jejím vystoupení Jaro Slávik a porota jí vůbec prorokovala účast ve finále.

Teď je vyzrálá s výtečným hlasem zpěvačka, doprovázející se na kytaru, krůček od něj. Do finále soutěže se zvládla probojovat v sobotu večer. A s věštcem je prý Katarína stále v kontaktu.

Kvůli otci odešla z domu

V sobotním semifinále jí fandila i její maminka. S otcem však má podstatně napjatější vztahy. Dokonce kvůli němu odešla z domova, protože nechtěl, aby šla studovat konzervatoř! 

„Otec moje vystoupení z Mahenova divadla v televizi viděl, ale neozval se mi. Mrzelo mě to, na druhou stranu, říkala jsem si, že z toho, co jsem tam o něm řekla, nevyšel zrovna pozitivně a že bych to možná měla být já, kdo udělá první krok k našemu usmíření,“ vypráví.

A tak po více než roce nekomunikace odložila stranou zlobu i hrdost, zvedla telefon a pozvala otce na své další vystoupení do Bratislavy. Bude mít tahle pohádka happy end?

Fotogalerie
4 fotografie

Kdo další postoupil v sobotu do finále?

Ještě než si svou finálovou nominaci vyslechla kytaristka Katarína, do finále se před ní probojoval jiný z favoritů. Alex Dowis, umělec, který zaujal kreslením světlem, tzv. light artem.A svou poctou Michaelu Jacksonovi dojal nejen porotu.

Dvojici Dowis - Landlová pak do finále doprovodí i nejtalentovanější taneční dětský soubor letošního roku, skupina Jumbochicks. A také taneční skupina z kategorie dospělých Credance.

První semifinále naopak znamenalo konečnou pro kontroverzního Jozefa Pátroviče, nervózního kouzelníka Miloše Malého, zpěváka Jána Poláka, hráče na obří piáno Quixiano, a exotickou zpívající tanečnici Esther Lubadika.