„Tehdy jsem byl úplně mimo. Byl jsem zvyklý na hodně velké dávky. V krvi jsem měl alkohol pořád. Kvůli natáčení jsem zkusil vysadit a zkolaboval jsem,“ řekl Blesku dnes vyléčený kuchař Šimeček.

Kdyby dostal padáka, byl by s ním konec

Kolegové věděli, že si Jiří rád přihne, neměli ale tušení, jak je to zlé. „To jsme zjistili až díky březnovému natáčení,“ svěřil se majitel restaurace Josef Sís (34). „Já jsem mu tehdy řekl: Chceme tě tady, ale musíš se dát do kupy. Vím, že kdybych ho vyhodil natvrdo, byl by s ním konec,“ dodal.

Kuchař přiznal, že měl velké štěstí, protože ho obklopovala dobrá parta lidí. „Tlačilo jich na mě víc. Kdyby mě nedonutili, dnes bych tu už možná ani nebyl,“ konstatoval kuchař.

„Když jsem se z toho v léčebně dostal, začal jsem se strašně stydět. Říkal jsem si, že až to budou vysílat v televizi, že to bude hrozná ostuda. No naštěstí byli shovívaví a dali tam ty mírnější záběry. Mohlo to být i horší,“ prozradil včera Blesku.

Jedu naplno a už se nikdy nenapiju

Od propuštění se drží a na pití se ani nepodívá. Do práce se vracel pomalu. „Nejdřív chodil vypomáhat přes obědy, pak na víc hodin a teď už zase jede naplno,“ řekl majitel Sís.

Šimeček už se cítí v pořádku. „Alkohol mě neláká. A mám pojistku, užívám antabus. Vím, že už se nikdy nesmím napít,“ dodal vyléčený kuchař.

Fotogalerie
5 fotografií