23:33 ONLINE přenos serveru Blesk.cz končí, děkujeme za pozornost a gratulujeme vítězovi Lukáši Adamcovi.

23:31 Oslavnou píseň pro vítěze zpívá na závěr soutěže Michal David. Mezitím se na pódium seběhlo všech 12 finalistů a dokonce i hrstka semifinalistů Přišli Lukášovi pogratulovat a Gábinu naopak utěšit.

23:29 V jednu chvíli se zdálo, že se Gábina při společné písni rozbrečí. Ona se však začala smát, zapomněla slova textu, ale při takových nervech se není čemu divit.

Adamec v náručí poražené Gábiny Gunčíkové
Autor: Jindřich Starý, Ladislav Křivan

23:26 "Moc ti děkuju, Gábinko a jelikož jsme velcí kamarádi, věnuju jí 10 tisíc Eur," řekl Adamec Gábině. Lukáš Gábinu vyzval, aby si s ním zazpívala duet. Nechtěl si vítězství užít sám sólo písní.

23:20 Na Gábině bylo vidět, že je v šoku. Všichni počítali s tím, že vyhraje právě ona. Hlasově i svou imidží a chováním Adamce převyšovala. Gábina by tento večer byla jistě více třpytící hvězdou na nebi Česko Slovenské popové scény.

23:19 Tak tohle je šok, který nikdo nečekal! Vyhrál Lukáš Adamec! Adamec je v slzách, tohle opravdu nečekal.

23:18 Moderátoři prodlužují chvíle napětí společnými polibky a děkování divákům za přízeň. Mareš si neodpustil dokonce dvě pusy. Mezi Tinou a Leošem to během soutěže často jiskřilo.

Ještě poslední objetí a pusa
Autor: Repro Tv Nova

23:16 V tuto chvíli už výsledky ví Tina s Leošem. Kdo vyhraje?

23:12 Nyní přichází okamžik, kdy se porota vyjádří, kdo má vyhrát. "Zaslouží si to oba dva, ale dneska více Gábina," řekl Rytmus. "Trošku jsme se ocitli v pohádce Slovensko má svého krále a my zase královnu ale zvítězit by měla kráska s hlasem zvířete," odpověděla Osvaldová na otázku, který z dvojice má vyhrát SuperStar. "Měla by to být Gabča," sdělila Zeťová. "Bylo tu hodně talentovaných zpěváků a vy dva jste nejlepší, co tu tento rok bylo. Vyhrát by měla Gábina," dodal Habera. Je to tedy 4:0 a KO pro Lukáše Adamce.

23:09 Finalisté dostávají sponzorské dary. Gábina dostala setkání s oblíbenou kapelou Iron Maiden a Lukáš dostal vstupenky na jeho srdcovou kapelu Foo Fighters.

Bojový tanečník z Velikonočních ostrovů
Autor: Repro Tv Nova

23:07 Tak podle Mareše to měl být motivační bojový tanec pro oba soutěžící. No, nevíme, jestli superfinalisty exotický tarzan k něčemu vyburcoval nebo potěšil.

23:04 Šokujícím hostem večera v SuperStar se stal tanečník z Velikonočních ostrovů. Co tím chtěla dramaturgie říci opravdu netušíme.  Pozvat si na finále SuperStar "domorodého" tanečníka, vskutku zajímavá volba.

Fotogalerie
131 fotografií

23:01 Podle Mareše už nás nečeká žádná reklama a celá půl hodina poběží v kuse. Od vítěze pak uslyšíme poslední píseň. Ještě stále můžete posílat hlasy!

22:56 Dvanáctka finalistů naposledy zpívá společnou píseň Nevzdávám. Gábina se naposledy převlékla a zvolila pestrobarevnou a tygrovanou róbu. Ustojí Lukáš Haberovu kritiku? Zatím vypadá celkem vyrovnaně. Zřejmě ho utěšuje fakt, že kdyby nevyhrál, 250 tisíc má jistých. Alespoň tak se dvojice finalistů dohodla. Jeden z nich tak dostane tučné odškodné.

22:45 Ještě pořád můžete posílat poslední hlasy. Po reklamní pauze se dozvíme vítěze.

22:42 A je tu společná píseň Lukáše s Gábinou Grease od Frankieho Valli. Film Pomáda je věčná a písně z ní pořád frčí. Dvojici to moc slušelo, zazpívali oba bez chyb.

Adamec s Gunčíkovou při společné písni z filmu Pomáda
Autor: Jindřich Starý, Ladislav Křivan

22:34 Po reklamě přichází velký mix písní od známého hitmakera Michala Davida.

22:25 Finalisté zazpívali poslední písně v soutěži a po přestávce tedy ve 22:45 už bychom měli znát výsledky hlasování. Vyhraje Gábina nebo Lukáš?

22:24 "Palo, jsi otrávenej jako španělská okurka," řekl Mareš Haberovi na jeho tvrdé hodnocení. "Kdyby to byl tvůj syn, určitě mu to neřekneš," hrál dál na struny citu Haberovi Mareš. Je pravda, že tak tvrdá slova si Habera mohl odpustit, na druhou stranu tam od toho porota je. Kdyby jen pořád chválili, byla by to nuda.

22:20 Po slovech chvály přišla ostrá kritika ze strany Habery. Místo toho, aby Habera ocenil, že se Lukáš sám doprovodil na klavír a skvěle odzpíval, Habera to naopak viděl jako velkou chybu. "No já nebudu chodit kolem horké kaše a zanechám svou tvář. Kombinoval si kombinoval, až si překombinoval. Tohle byla kuchyňská verze, jako, že si doma někdo hraje na klavír. Nehrál si na klavír dobře, v životě bych na tvém místě takhle nevystoupil, soustředil ses jenom na hru a to je špatně," navezl se ostře Habera do Lukáše. To by ale nebyl ten správný Palo Habera, kdyby někoho dnes večer nepotopil, zřejmě by se mu špatně usínalo.

Lukáš Adamec se doprovázel na klavír
Autor: Repro Tv Nova

22:18 "Nedovolím si kritizovat, prostě jsi sedl za klavír a jsi pán," řekl Rytmus. "Hra na klavír nebyla brilantní, ale byl to moc hezký zážitek," vyjádřila se stručně Osvaldová. "Byla to pro mě nejkrásnější píseň ze všech, díky, že jsme si ji mohli poslechnout," dodala Helena.

22:17 Ovace nemají konce. Takový potlesk a křik fanynek v soutěži ještě nebyl!

22:12 Lukáš zpívá svůj nejlepší výkon v SuperStar Nepriznaná od Vašo Patejdla. Sám se doprovází na klavír.

22:04 "Máš na to, živit se hudbou. Jsi prototyp Česko Slovenské SuperStar," chválí Habera a dodává: Jsi hezká ženská, takových jako ty je málo." Habera má pro blondýnky slabost. Gábina je totiž hodně typově podobná jeho manželce Daniele Peštové. "Ať už to dneska dopadne jakkoli, u mě jsi vyhrála," řekla Helena Gábině.

21:59 Gábina zpívá Final countdown od skupiny Europe. Má to být to nejlepší, co jsme od Gábiny v SuperStar slyšeli.

21:57 Nyní se podíváme na cestu do finále Gábiny a Lukáše.

21:44 Hvězdnou pěchotu nakonec vyhrála Samuela Troblová. Po přestávce se můžeme těšit na společný duet Lukáše a Gábiny.

21:40 "Tuhle píseň věnuju těm, kteří žijí v zajetí komerce, tedy porotě," vykřikl Barbar a začal hlučet s kapelou.

21:35 Samuela rozjíždí svůj remix, během kterého zazpívala písně od poroty. Například Láska je láska, kde text napsala Gábina Osvaldová nebo píseň Zlatokopka od Rytmuse. Během představení se zbavila i blonďaté paruky a pláště.

21:34 Nyní přichází chvíle, kdy se dozvíme vítěze Hvězdné pěchoty. Bude to dívka Samuela Troblová nebo chlapec Tomáš Konečný alias Barbar Mamut, který v zákulisí neustále nabízí soutěžícím víno v měchu?

Tomáš Konečný alias Barbar Mamut
Autor: Blesk - Jindřich Starý, Ladislav Křivan

21:28 Zbylá desítka finalistů si pro Gábinu s Lukášem připravili překvapení. V podobě společné písně od Coldplay Viva La Vida.

21:15 Zajímavostí je, že Lukáš s Gábinou společně před několika dny sledovali finále německé SuperStar. Oba si v tu chvíli rozhodně nemysleli, že nakonec skončí ve finále Česko Slovenské SuperStar právě oni dva.

21:11 "Srší z tebe energie a to je nejdůležitější," řekla Helena. "Gábina zasmečovala a ty jsi to nechytil," rýpl si do Lukáše Habera. "Já si myslím, že to vůbec nevadí, důležité je jaký jste si vytvořili fanklub, je to jen na lidech, posílejte smsky," dodal Rytmus.

21:10 Lukášovi song od Gábiny sedí. Zpívá s uvolněním a užívá si to.

Kdo je vaším favoritem?
Autor: Blesk - Ladislav Křivan, Jinřich Starý

21:06 Gábina vybrala Lukášovi píseň Two princes od kapely Spin Doctors. Gunčíková by se raději měla věnovat jen zpěvu než moderování. Reportáž jí místy dělala problémy, ale nejelo se naživo, takže se nepovedené záběry vystříhaly. Nakonec byla reportáž vtipná a Gábina zábavná.

21:05 "Mohla jsem si okusit ty hranice, které mám, byla to těžká píseň," zhodnotila výběr Lukáše Gábina.

21:03 "Lukáš ti vybral tak dobře, že touto písní pravděpodobně vyhraješ SuperStar," řekl na výkon Habera. "Jsi sexy, máš talent, máš krásný hlas a ukázala jsi i emoce, máš všechny předpoklady vyhrát tuhle soutěž," prohlásil Rytmus.

Gabriela Gunčíková si vysloužila obrovský potlesk.
Autor: Blesk - Ladisalv Křivan, Jinřich Starý

21:00 Gábina se převlékla do krásných fialovo růžových šatů a diváci jí za výkon tleskají ve stoje.

20:57 Poslední dvojice měla za úkol natočit o sobě medailonky. Lukáš jako moderátor je velmi dobrý, mohl by se tím i živit. Lukáš vybral Gábině i píseň Jednoho dne se vrátíš od Věry Špinarové.

20:54 Lukáš prozradil, že to byl pro něj první let letadlem v životě. "Byl jsem vzrušený," řekl.

20:51 "Jste dobrej zpěvák a hodně pohybově nadanej," řekla na výkon Adamce Gábina. Helena zmínila, že při takovém koncertním maratonu Lukáš lehce zhubne.

20:45 Do Košic už Mareš s Adamcem nejel. Lukáš si zaletěl domů letadlem. Lukáš v medailonku představil divákům svou rodinu a kapelu Simper.

Měl radost jako malé dítě
Autor: Repro Tv Nova

20:35 Po přestávce zazpívá Lukáš Adamec píseň By the way od kapely Red Hot Chili Peppers.

20:32 Mareš si bere slovo a vypráví o cestě s Gábinou autem. "Neužila jsem si to, protože Leoš jel podle předpisů," pdotkal s úsměvem Gábina. Navíc se Gábina Leošovi v autě svěřila, že soutěžila jako desetiletá holka v pořadu Eso, které moderoval a chtěla vyhrát CD Iron Maiden.

20:29 Gábina jako první zazpívala Livin on the Prayer od Bona Joviho a pěkně se u toho zapotila. Porota hodnotí a hned v úvodu Habera Gunčíkovou kritizuje. "Místy jsi na to neměla," řekl. "Ale v celku jsem spokojenej," dodal. Jinak padla slova chvály.

20:23 Mareš vzal Gábinu svým Ferarri do rodné vesnice Holešov. Gábina v medailonku představila gymnázium a svou třídu se spolužáky, kteří jí moc drží pěsti. Gábina se pochlubila i skupinou Merilen, se kterou hraje. Poprvé jsme mohli vidět i Gábininy rodiče, bratra a rodný dům.

Prý jel podle předpisů
Autor: Repro Tv Nova

20:20 Porota dneska také září. Rytmus v bílém obleku a s kostičkovaným motýlkem, Gábina opět v černém se zdobnými kamínky na ramenou. Helena zvolila šedivou róbu a Habera v černé košili.

20:18 Pojďme si představit superfinalisty. Lukáš Adamec a Gabriela Gunčíková. Gábina má slušivé třpitivé minišaty a Lukáš je uvolněně oblečen do bílé košile a vesty.

20:13 Dvanáctka finalistů právě zpívá píseň od Robbieho Williamse - Let me entertain you.

20:12 Oba moderátoři jsou slavnostně oblečení. Tina pro dnešní večer zvolila třpytivou modrou róbu.

Tina znovu zvolila sexy výstřih
Autor: Blesk - Ladislav Křivan, Jinřich Starý

20:00 A je to tady po několika týdenním maratonu přichází chvíle, kdy se dozvíme vítěze Česko Slovenské SuperStar. Bude to žena nebo muž? Čech nebo Slovák? Odpovědi na tyto otázky se dozvíme kolem půlnoci. Blesk.cz vás vítá u online přenosu. Bavte se s námi!

Finálový večer bude rozdělen do třech částí. Grandfinále zpestří svým vystoupením i Michal David. O osudu zpěváků rozhodnou vaše hlasy!

Koho tipovali na vítěze před grandfinále vyřazení soutěžící?

Matej Piňák – Lukáš Adamec „Přirozeně by to mělo být tak, že zvítězí Gabika, protože Čechů je dvakrát víc než Slováků. Ale Lukáš je přirozený a upřímný, pro mě jednička.“

Monika Povyšilová – Lukáš Adamec „Má charisma a dá se lépe využít. Zazpívá pop, ploužák, rock, umí vřískat. Gabča je super, jen je zaškatulkovaná.“

Michal Šeps – Lukáš Adamec „Nedovedu si představit Gabiku na pódiu a to, že bych ji dvě hodiny poslouchal. Lukáš má dobrý hlas a kapelu. Gábina skončí jako modelka.“

Martin Kurc – Lukáš Adamec „Přeji to Lukášovi, i když jsou oba výborní zpěváci. Lukáš je mi ale blíž jako člověk. Bydleli jsme spolu.“

Martin Harich – Gabriela Gunčíková „Držím palečky Gábině. Zasloužila by si vyhrát.“

Petr Ševčík – Gabriela Gunčíková „Víc plní atributy SuperStar. Vypadá hezky na pódiu a umí zpívat.“

Simona Fecková – Gabriela Gunčíková „Přeju si, aby zvítězila Gabča. Tolik se snažila, ať vyhraje! My s Lukášem jsme potvrdili, že Košice jsou nejlepší – já za holky, on za kluky.“

Celeste Buckingham – Gabriela Gunčíková „Přeju to Gábině. Je opravdu zatraceně dobrá zpěvačka.“

Klaudia Pappová – Gabriela Gunčíková „Přála bych to Lukáši Adamcovi, ale zvítězí Gábina. Dostane víc SMS hlasů. I když možná víc hlasují děvčata... Je to diskutabilní.“

Alžbeta Kolečkářová – Gabriela Gunčíková „Lukáš je super člověk, sympatický, dobře zpívá, vypadá hezky, ale myslím, že zvítězí Gabča. Už sedm let nevyhrálo SuperStar děvče.“