GABRIELA GUNČÍKOVÁ

Odmala se věnovala hře na kytaru. Zpívat přitom začala teprve před čtyřmi lety. Přesto v letošní SuperStar celému národu ukázala, že i za tak krátkou dobu může vzniknout nová rocková hvězdička. Její hlas nemá hlavně ve vysokých polohách chybu. Dopracovala se k němu jako samouk v různých kapelách. Naposledy vystupovala se skupinou Meryland. Gabriela bydlí se svou rodinou v Jankovicích, což je vesnička poblíž Kroměříže. Studuje na gymnáziu.

VELMI ATRAKTIVNÍ VZHLED

Gabriela je krásná dívka, která v posledních kolech také všechny své zbraně ukázala. Sexy kostýmky s hlubokým výstřihem jí určitě zajistily nejeden mužský hlas. „Je to teda tak krásná baba, jakou náš showbyznys ještě neměl. To je normální misska,“ myslí si Eva Pilarová.

POHYBOVÝ TALENT

Vedle vysokých poloh ve zpěvu je předností Gábiny i její pohyb na jevišti. Už v poslední pětce se pohybovala nejlépe a nejpřirozeněji. Ve finále vedle Lukáše, který někdy připomíná medvěda, tomu bude nejinak.

MIMOŘÁDNĚ ZAJÍMAVÝ HLAS

Když to blondýnka z Jankovic rozbalí a zazpívá vysoké tóny, může jí její pěvecký projev Lukáš jen závidět. „Gabriela je hotová zpěvačka. Má krásnou barvu hlasu, dovede se do toho opřít. V těch výškách to je tak něco úžasného na poslech,“ říká zpěvačka Eva Pilarová.

LUKÁŠ ADAMEC

Lukáš Adamec pochází z východoslovenských Košic. S muzikou začínal jako malý kluk, věnoval se zpěvu a 11 let hrál na klavír. V 18 letech začal koncertně vystupovat a v jednadvaceti přišel do kapely, která si později začala říkat SiEMPRE. Hudba však není to jediné, v čem Lukáš vyniká. V minulosti hrál úspěšně i vodní pólo. Několikrát se se svým týmem stal mistrem Slovenska, a dokonce Slovensko reprezentoval i na mezinárodní scéně. Lukáš studuje finance a bankovnictví.

HLUBOKÝ HLAS

Předností Lukáše je určitě zabarvení hlasu. Jakmile zazpívá první tón svým hlubokým hlasem, člověk hned ví, že to je Lukáš Adamec. Svůj hlas navíc umí ovládat i v nízkých polohách a v tom bude mít při pěveckém souboji s Gábinou navrch.

SYMPATICKÝ DOJEM, NADHLED A POHODA

Mladé dívky většinou šílí, když vidí na pódiu zpívajícího krasavce. Lukáš však není tím klasickým hezounkem, jehož plakát by si puberťačky věšely v pokojíčku na zeď. „Vizáž není až tak podstatná. Pro někoho teda možná ano, někdo ale hledá hloubku,“ říká k tomu psycholog Miroslav Tomeček.

Lukáš vedle krásné Gabriely zaostává nejen vzhledově, ale i zpěvem. Podle psychologa však může diváky na jeho stranu přitáhnout to, že z něj během zpěvu vyzařuje nadhled a pohoda. „Je strašně důležité, když to vypadá, že je dobře naladěn. Je spousta hezounů, kteří jsou vizuálně atraktivní, ale působí chladně a na někoho to má až odpudivý efekt,“ dodává Tomeček.

SILNÝ ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH

Některé diváky si pak Lukáš podmaní určitě i svým silným životním příběhem. Celý život vyrůstal s postiženým starším bratrem Matějem, který trpí Downovým syndromem. V pubertě měl navíc s rodinou problémy kvůli svému dost divokému chování.

Fotogalerie
7 fotografií