ONLINE PŘENOS Z VELKÉHO FINÁLE ZAČÍNÁ DNES VE 20 HODIN! SLEDUJTE BLESK.CZ!

To si uvědomují oba finalisté. A přestože se oba tváří, že jim o vítězství vlastně nejde, opak je ve skutečnosti pravdou. I proto v zákulisí zuří psychologická válka!

Sázkové kanceláře i většina odborníků tipují na vítěze velkolepé pěvecké řežby Martina Chodúra. To si dobře uvědomuje i jeho soupeř Miro Šmajda. Ten proto těsně před vyvrcholením SuperStar rozpoutal v zákulisí promyšlenou psychologickou bitvu. „Je mi jedno, kdo vyhraje! Chci jen zazpívat. Fandím Chodúrovi,“ přišel nejprve s šokujícím tvrzením Šmajda.

Tím veškerou tíhu role a nervozity favorita přeposlal na Chodúra. Jako by mu chtěl Šmajda vzkázat: Ničeho se neboj, nechám tě vyhrát. Jako by ho chtěl opít pocitem předčasného vítězství. Tak nebezpečným pocitem, který téměř vždy, když mu uvěříte, vede k nevyhnutelnému pádu.

Jenže s tím, že se sám pasoval do role předem poraženého outsidera, se Šmajda nespokojil. Jen o pár hodin později totiž nečekaně prohlásil: „Už vím, jak dokážu Chodúra porazit! Mou cestou k vítězství bude můj tanec. To je totiž nejslabší Martinova stránka!“ Tím nejen vyšponoval napětí v zákulisí na maximální možnou míru, ale jasně dokázal, že předchozí řeči o nepochybném vítězství Martina Chodúra byly z jeho strany jen předem připravená hra.

Šmajda chce zvítězit úplně stejně jako Chodúr. A možná, že i o trochu víc. Jako podceňovaný hráč má totiž mnohem větší touhu všem ukázat, jak moc se v něm mýlili. A nutno přiznat, že Šmajdova taktika psychologické války funguje na jedničku.

Martin Chodúr je tíhou očekávání sražen téměř k zemi a zároveň absolutně netuší, jaké zbraně na něj chce Šmajda při finále vytasit. „Miro v téhle soutěži překvapil ze všech nejvíc. A jsem přesvědčený, že to úplně největší překvapení si schoval až úplně na konec,“ nezvykle vyděšeně řekl Chodúr. K velkolepému finále je už zkrátka dokonale prostřeno.


 

5 důvodů, proč by měli vyhrát
Martin Chodúr
Věk: 19, město: Ostrava, přezdívky: Turbo Chodúr, český Tom Jones, Elvis z Bazalů, Divotvorný Chodúr, Mates

– Talent – Martin Chodúr je, co se hlasových a hudebních dispozic týče, výrazně nadanější než jeho finálový konkurent.

– Favorit – Martin je od začátku finále díky svým výkonům považován za hlavního kandidáta na vítězství. Favoritem je Martin i pro většinu lidí ze showbyznysu. Dominoval i podle průběžných výsledků hlasování, které unikly na veřejnost.

– Skromnost, zároveň ale i sebevědomí – Ostravský konzervatorista nemá žádné hvězdné manýry. Při chvále od poroty a diváků se div nestydí. Na druhou stranu, když se mu něco nelíbí, nebojí se ozvat.

– Starší diváci – Zatímco Miro Šmajda na plné čáře vítězí u mladých diváků, Chodúr svým civilnějším pojetím oslovuje spíše starší publikum, které je ale u obrazovek při SuperStar hojně zastoupeno.

– Je Čech – Český národ je zhruba dvojnásobně početnější než ten slovenský, a při Česko Slovenském finále bude jistě pro mnoho hlasujících rozhodující i státní příslušnost finalistů.
Šance na vítězství podle Blesk.cz – 60 %


Miro Šmajda
(Věk: 21, město: Košice, přezdívky: Claudia Schiffer, Mrs. Šmajdová, Pivař, Banán)

– Showman – Miro se ukázal jako největší showman ze všech finalistů. Nebál se jít do riskantních extravagantních kostýmů. Když pak předvedl skok do diváků, změnil finálový večer ve svoji one man show. Tato schopnost se cení.

– Bojovník – Už na začátku semifinále patřil Šmajda mezi největší outsidery, jenže s touto rolí se odmítl smířit a jeho výkon, na rozdíl od většiny zbylých finalistů, se lepšil kolo od kola.

– Příběh – Minulý rok si košický zpěvák vydělával hrou na kytaru na Václavském náměstí, jen o pár měsíců později při pohledu na něj omdlévají tisíce fanynek. Miro prožívá díky SuperStar neuvěřitelný příběh.

– Playboy – Zatímco Martin Chodúr se prezentuje jako velmi uzavřený introvert s klarinetem a dlouholetou přítelkyní, Miro se netají tím, že je single, a že touží po lásce. A na to jeho fanynky zkrátka slyší. Image playboye navíc podtrhuje romantickým zjevem a sportovní postavou.

– Češky – Ačkoliv je Miro Slovák, má mnohem více fanynek v sousedním státě než konkurenční Chodúr. Navíc výrazně vítězí u náctiletých fanynek, které jsou mu schopny poslat i stovky esemesek. To by mohlo rozhodnout.
Šance na vítězství podle Blesk.cz: 40 %

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz

Fotbal na Facebooku