635026:gallery:true:true

Vlnu nepokojů vyvolaly už samotné castingy. Mirka Vostrého z Chebu si paradoxně sama vybrala televize Prima a pod příslibem, že mu odpadnou nekonečné fronty v návalech talentů, šel zkusit štěstí.

Ale opak byl pravdou. Na castingu s ním zacházeli jako s každým běžným soutěžícím. Po svém vystoupení, kdy profesionální kreslič namaloval před kamerou vtip, se mu Prima ozvala, že postupuje do dalšího kola. Pak přišel šok.

„Paní z Primy mi řekla, že měli ještě velkou poradu, protože pan režisér měl původně 400 lidí a z časových důvodů je potřeboval snížit na 300. Takže mezi tou stovkou lidí, kteří postoupili a hned za týden zjistili, že je vše jinak, jsem byl i já,“ popsal Vostrý.

Uchazečům z Talentmanie se zase zajídal způsob, jak na zámku v Miloticích probíhaly výběry do semifinálového kola. Soutěžící se vybírali pomocí podivných obálek. „V 18:06 jsem dostal obálku s mým jménem a pokyny: V obálce je papírek. Pokud je zelený, postupuješ dál, pokud červený, bohužel – vypadáváš ze soutěže. Hezky to roztrhni a něco pěkného řekni o Talentmanii, nehledě na barvu papírku,“ popsal drsný systém vyřazování soutěžící.

„Nebyla podmínka, že soutěžící znovu předvedou svá vystoupení. Rozhodně to není tak, že by vypadli nebo neukázali své vystoupení proto, že nebyl čas. Když nešlo o přímý souboj na jevišti, porota si všechna vystoupení přehrávala na DVD, aby mohla objektivně rozhodnout,“ řekla koordinátorka Talentmanie Lucie Juráčková.