„Protože vám za předchozí spolupráci důvěřuji, rozhodl jsem se vám napsat,“ zaznělo na úvod dopisu, který se snaží objasnit důvody, které vedly rodiče Dostálovy k ukončení účasti syna v soutěži.

Šetřete své hlasy, končíme!

„Rádi bychom ještě poděkovali všem lidem za jejich esemesky, které Davídka poslaly do finále. David měl z postupu obrovskou radost, ale uvědomoval si stejně jako my, že tam jsou lidé s většími talenty. Netušili jsme, že postoupí, proto jsme nemohli odstoupit ihned, abychom neurazili všechny sympatizující občany a nezranili našeho syna. Nyní si však nechceme pohrávat se sympatiemi a dobrosrdečností těch statisíců lidí, kteří Davídkovi přejí, fandí a poslali ho do finále, proto dopředu znovu říkáme – po finálovém vystoupení končíme. Budeme rádi, když lidé jako projev sympatií pošlou esemesky, ale ať s nimi šetří – opravdu dál již nepůjdeme,“ přiznali Dostálovi, kteří čelí i negativním útokům.

Děkujeme všem za syna

„A to je další důvod našeho odstoupení. Jsou tu i lidé zlí a závistiví, kteří snad závidí tomu dítěti i tu nemoc. I když se snažíme syna před těmito útoky chránit, přece jen občas něco zaslechne a velmi to vnímá. Bohužel je tu i několik spoluobčanů přímo z našeho města, kteří píší sprosté vulgárnosti, pomluvy a lži, že jsme hyeny atd. Jedna sousedka, sestra našeho pana ministra, se dokonce neštítila napsat, že jsem psychicky vyšinutý a vyhrožuje naší škole, kterou David navštěvuje a kde my s manželkou učíme, ministerskou kontrolou. Věřím však, že pan ministr je natolik rozumný a politicky vyspělý, že tato slova odsoudí,“ míní Dostálovi, kteří prozradili, na co se televizní diváci mohou těšit na prvním finálovém večeru.

„Davida na parketu doprovodí třicet děvčat z Fit klubu Blansko, takže to snad bude pěkné,“ dodali s tím, že je pro ně největší výhrou hlavně zdraví. A nejen to Davídkovo. Problémy má totiž i jeho otec Ladislav Dostál. „Kvůli těm nervům v létě, kdy se David nemohl postavit na nohy se u mě projevil zdravotní problém se srdcem a všechny ty útoky během podzimu mi můj stav jen zhoršily,“ přiznal Blesku Dostál, který v nejbližších dnech bude muset jít na operaci.

Davídek o konci v Talentmanii: Budu dál tančit a chci i zpívat!

David se v neděli před televizní obrazovkou v Talentmanii objeví naposledy. Sedmiletý klučina, pro kterého je tanec nadevšecko a díky němuž získává motivaci pro boj s nemocí, tak rozhodně s koncem v soutěži nechce zanevřít na tanec. Ba co víc! Nechce zůstat jen u toho a plánuje si přidat i zpěv.

Jak bereš svoje poslední vystoupení v soutěži?

„Těším se na něj. Doufám, že se tam potkám s kouzelníkem Magicem, se kterým jsem se minule skamarádil.“

Nebude se ti po Talentmanii stýskat?

„To myslím, že asi ne.“

A jak jsi trénoval na nedělní večer?

„Včera už dvakrát.“

A co nožičky, už tě poslouchají?

„Jo, je to dobrý, ale ještě nemůžu běhat.“

Budeš i po soutěži dál tancovat?

„Jo, to chci. A chci i zpívat. Učím se na klávesy a chodím do výtvarného kroužku.“

Fotogalerie
2 fotografie