Nadějná zpěvačka z Talentmanie se své matce narodila pozdě. Možná i proto je starostlivost o ni tím jediným, co paní Polákovou naplňuje. „V minulosti jsem přišla o miminko. Ona je vytoužené dítě, každá matka to určitě pochopí, že jsem občas přísnější,“ řekla paní Poláková (59), kterou řeči o despotické výchově zamrzely. S dcerou mají naopak velmi přátelský vztah.

Vztah Zuzany a matky je jiný než je možná zvykem. Velký věkový rozdíl a jiný přístup, než mají mladé maminky, zřejmě způsobil, že si svoje jediné dítě chrání jako oko v hlavě. Paní Poláková počala Zuzanu s problémy až po čtyřicítce.

Zuzana je vytoužené dítě

„Porodila jsem ji, když mi bylo 45. Zuzka je vytoužené dítě,“ povzdychne si a pokračuje: „Jsou to takové bolavé věci. Prožila jsem toho v životě hodně, mohla bych psát i romány. Bylo mi 42, když mi umřelo moje první dítě, už to bylo na mě moc. Ona je pro mě tak velký zázrak, že je vůbec tady, říká Poláková, která je přesvědčená o tom, že výchovu své dcery bere jinak než ostatní mladé maminky.

„Je mi skoro šedesát. Věnuji jí všechen volný čas a snažím se jí vyhovět po všech stránkách, být i její kamarádkou. Možná to se starostlivostí někdy přeháním, ale ona je jediné moje štěstí, velmi mi záleží na tom, jak se má. Myslím, že je to pochopitelné,“ dodává matka.

Nejsem žádné týrané dítě

Zuzana svou mámu také obhajuje a nedá na ni dopustit. Z jejího projevu je cítit, že je vychovávaná mezi staršími. Na svůj věk je Zuzana totiž velmi umírněná a vyjadřuje se jako dospělá. „Nejsem žádné týrané dítě. Maminka je nejlepší na světě, máme moc pěkný vztah. Ano, je přísná, ale jen v některých věcech, možná více než učitelé, ale to je v pořádku. Tomu, co dělám, rozumí,“ říká Zuzana, která měla před castingem trému.

„To, co vypadalo jako komandování před vystoupením, to byly v podstatě jen rady, zopakovaly jsme si jen to, co jsme si řekly doma,“ dodává. „Byla tam velmi špatná atmosféra, neměly jsme si kam sednout, nic jsme ani pořádně nevěděly. Obě dvě jsme byly nervózní, “ uzavírá Zuzana Poláková.